E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD verisi piyasaları olumlu etkiledi---

ABD verisi piyasaları olumlu etkiledi

ABD verisi piyasaları olumlu etkiledi
22 Aralık 2017 - 09:24 borsagundem.com

ABD büyümesinin revize edilmesi ile birlikte Asya ve ABD borsaları değer kazandı

Euro, İspanya'dan ayrılmak isteyen Katalan ayrılık yanlılarının bölgesel seçimleri kazanmasının ardından gerilerken; Asya borsaları ABD ekonomisinde istikrarlı büyüme olduğunu gösteren verinin ardından yükseldi. Kripto para bitcoin Bitstamp borsasında dünkü kayıplarını artırarak yüzde 10'dan fazla düşüşle 14,000 doların altına geriledi. Yılın başında yaklaşık 1,000 dolar olan bitcoin Pazar günü 19,666 dolar olan rekor seviyeye ulaşmıştı. Euro Katalonya'da dün yapılan yerel parlamento seçimlerinden gelen ilk sonuçların bağımsızlık yanlısı partilerin mutlak çoğunluğu aldığını göstermesiyle 1.1817 dolara kadar geriledi. Euro daha sonra kayıplarını azaltarak yüzde 0.2 düşüşle 1.1849 dolarda seyrediyor. Wall Street'de üç endeksin banka ve enerji hisselerindeki artışla kazanım kaydetmesinin ve ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte iki yıldan daha uzun sürenin en hızlı büyümesini kaydetmesinin ardından Asya-Pasifik borsaları Wall Street'i izledi. ABD'de 1.5 trilyon Dolar vergi azaltması öngörülen tasarısının Kongre'den geçişi hem ABD hem de küresel hisse senedi piyasalarını destekledi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.3 yükseldi.

DÖVİZ

Dolar yükselmesine rağmen haftalık kayıp kaydetmeye hazırlanırken; euro, Katalonya'daki seçim sonuçlarının ayrılık yanlılarının kazandığını göstermesinin ardından geriledi. Bu Madrid'e vurulan bir darbe oldu. İspanyol hükümeti, bu seçimin bağımsızlık yanlısı partilerin Katalan parlamentosundaki üstünlüğünü yıkacağını ve bölgenin İspanya'dan ayrılma isteklerine son vereceğini umuyordu. Ancak Katalonya'nın bölgesel parlamentosunu seçmek için yapılan oylamada oyların yüzde 96'sı sayıldığında ayrlık yanlısı partilerin 135 sandalyenin 70'ini kazandığı görüldü. Euro 1,1817 dolara kadargeriledikten sonra yüzde 0.2 düşüşle 1.1848 dolara geriledi. Dolar endeksi yüzde 0.1 artışla 93.400 dolara yükseldi.Ancak haftalık yüzde 0.6 ekside bulunuyor. ABD'de Senato federal hükümeti 19 Ocak'a kadar finanse etmeye yönelik bir tasarıyı kabul ederek, Cuma gecesi olan son tarihten önce hükümetin kapatılmasını engelledi ve böylece doların yükselmesinin önündeki bir engel kaldırılmış oldu. Tasarı Trump'ın imzalamasının ardından yasalaşacak.

PETROL

Petrol fiyatları, ABD'deki üretim artışı ve Kuzey Denizi'ndeki Forties boru hattının Ocak ayında yeniden açılmasına yönelik beklentiyle 2015'ten bu yana gördüğü en yüksek seviyelerden geriledi. Bu düşüş, işlemcilerin Noel ve yeniyıl tatilleri öncesinde pozisyonlarını kapatmasıyla ham petrol vadeli işlem hacimlerindeki ani gerilemenin ardından geldi. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.3 düşüşle varil başına 58.18 dolara geriledi. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.2 düşüşle varil başına 64.75 dolara geriledi.

ALTIN

Altın fiyatları doların güçlendiği bir ortamda, tatil öncesi işlem hacminin düşük olduğu bugün iki haftanın zirvesinin altında bulunuyor ancak art arda ikinci haftalık kazanımını kaydetmeye hazırlanıyor. Spot altının ons fiyatı dün 6 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.1 düşüşle 1,265.65 dolara geriledi. Spot altın haftalık yüzde 0.8 artıda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)