E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD yüzde 3 büyümeyi yakalayabilir---

ABD yüzde 3 büyümeyi yakalayabilir

ABD yüzde 3 büyümeyi yakalayabilir
07 Ağustos 2014 - 07:14 borsagundem.com

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, ABD ekonomisinin yüzde 3'lük büyümeyi yakalayabileceğini söyledi

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, ABD ekonomisinde büyüme potansiyelinde yapısal şekilde bir yavaşlama olduğu iddialarını reddetti. 
ABD ekonomisinin yüzde 3 büyümeyi başarma kapasitesi olduğunu düşündüğünü belirten Lockhart, "Ekonominin önümüzdeki çeyreklerde yüzde 3 büyüme potansiyelinin hala olduğunu düşünüyorum ve yapısal olarak ekonomiminin geçmişe göre daha yavaş olduğu görüşünü satın almaya hazır değilim" diye konuştu. Lockhart ayrıca ilk faiz artıımının 2015 ortalarında gelmesini
beklediğini de ifade etti. 
Lockhart'ın bu yıl FMOC'de oy hakkı bulunmuyor.

"Faiz gelecek yılın ikinci yarısına kadar değişmeyebilir"

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, politika yapıcıların gelecek yılın ikinci yarısında kadar faiz oranlarını değiştirmeyeceklerine inandığını tekrarladı. 
CNBC'ye konuşan Lockhart ayrıca, bu yılın 2. çeyreğinde yaşanan yüzde 4'lük bülümenin tekrarlanamayabileceğini de ifade etti. 
Lockhart, "İkinci çeyrekteki güçlü büyümenin arkasında stok biriktirimi vardı. Stoklarda bu güçlü artış 3. çeyrekte tekrarlanmayabilir. Faiz artırım konusunu düşünmek için gelecek 
yılın ortalarına kadar vakit olduğu görüşümü sürdürüyorum" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)