E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD,Çin ve Hindistan'ın gerisine düşecek---

ABD,Çin ve Hindistan'ın gerisine düşecek

ABD,Çin ve Hindistan'ın gerisine düşecek
08 Ocak 2011 - 02:56 borsagundem.com

Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıl içinde dünyanın en gelişmiş ülkeleri olan G-7 ülkelerini geride bırakacağı tahmininde bulunuldu.

Türkiye'yi, Brezilya, Çin, Rusya, Hindistan, Endonezya ve Meksika'nın içinde bulunduğu 'yükselen ekonomiler' grubu (E7) içinde gösteren PwC'nin raporuna göre, E7 ülkeleri 2020 yılından önce G7 ülkelerini geçecek.

'2050 yılında Dünya' adlı raporda PwC, E7 ile G7 ülkelerinin ekonomik verilerini karşılaştırarak, bu ülkelerin içinde bulundukları ekonomik durumu ve gelecekteki öngörüleri dikkate aldı. Gayrisafi yurtiçi hasılası ve satın alma paritesine göre E7 ülkelerinin 10 yıl içinde dünyanın en gelişmiş ülkelerini yakalayacağına dikkat çekildi. Dünyanın ekonomik gelişmişliğinin Avrupa'dan Asya'ya kaydığına dikkat çekilen rapora göre, satın alma paritesine göre Çin ABD'yi 2018 yılında, gayrisafi yurtiçi hasılası oranında ise 2037 yılında geçecek. Raporda küresel ekonomik krizin kalkınmayı Batı'dan yükselmekte olan ülkelere kaydırdığı, 2050 yılından önce yeryüzünde yeni bir dünya düzeninin oluşacağının altı çizildi. Raporda, "Gelişmekte olan bazı ülkeler kendi potansiyellerini görmekte ve kullanmakta başarısız olurlarsa, o zaman bu tarihler değişebilir." denildi.

Rapordaki istatistiklerde dünyanın en gelişmiş ve müreffeh ülkesi olarak bilinen Kanada ile karşılaştırılan Türkiye'nin, gayrisafi yurtiçi hasılası ve satın alma gücü paritesine göre bu ülkeyi 2020'de geride bırakacağı öngörülüyor. Bu kriterlere göre, Endonezya İtalya'yı 2030'da, Meksika Fransa'yı 2028'de, Brezilya İngiltere'yi 2013'te, Rusya Almanya'yı 2014'te, Hindistan ise Japonya'yı 2011'de geride bırakacak. Nijerya ve Vietnam'ın önümüzdeki dönemlerde E7 ülkeleri arasına girebileceği öngörülüyor. Raporu değerlendiren PwC'nin baş ekonomistlerinden John Hawksworth, "Gelişmekte olan ülkeler, 18. yüzyılda gerçekleşen ve ekonomik gelişmişliği Asya'dan Avrupa'ya taşıyan Sanayi Devrimi öncesine dönüyor. Bu değişim, iş dünyası için hem yeni fırsatlar hem de yeni zorluklar doğuracak." dedi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)