E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de 25 eyalet, Biden yönetimine başkaldırdı---

ABD'de 25 eyalet, Biden yönetimine başkaldırdı

ABD'de 25 eyalet, Biden yönetimine başkaldırdı
26 Ocak 2024 - 22:03 borsagundem.com

ABD Anayasa Mahkemesi'nin, Meksika sınırında göçmenlerin geçişini engellemek için kurulan jiletli tellerin sınır görevlilerince kesilmesine izin veren kararı ABD'yi karıştırdı

ABD'de Teksas Valisi Greg Abbott'un, sınırdan göçmen geçişini engellemek için kurduğu jiletli tellerin kesilmesine izin veren ABD Anayasa Mahkemesi kararı ülkeyi karıştırdı. Vali Abbott, mahkeme kararını tanımayarak dikenli ve jiletli telleri sınıra koymaya devam edeceğini açıklarken 25 eyalet ortak bildiri yayımlayıp Teksas Valisi'ne destek çıktı. Abbott Teksas'ın kendisini korumak ve savunmak için "anayasal otoritesini" yürürlüğe sokmak üzere eyaletin "işgal altında" olduğunu ilan etti. ABD yönetimine başkaldırı olarak yorumlanan olayda, merkezi yönetimin Teksas'a müdahale edeceği tahmin ediliyor.

25 EYALETTEN ORTAK BİLDİRİ

ABD Anayasa Mahkemesi'nin kararı bardağı taşıran son damla oldu. Vali Abbott, kararı tanımadığını açıklayıp sınır hattında dikenli tel koymaya devam edeceğini duyurdu. Anayasa Mahkemesi kararına karşı çıkmakla suçlanan Cumhuriyetçi Vali Abbott'a 25 eyalet ortak bildiri yayımlayıp destek çıktı.

Abbott, ABD Başkanı Joe Biden'ın anayasal yeminine sadık kalmadığını ve göçmenlerin eyalete gelişini önleme konusunda taleplerine yanıt vermediğini belirterek eyaletin anayasal kendini savunma hakkını kullanacağını duyurdu. Vali Abbott 3 yılda 6 milyondan fazla yasa dışı göçmenin ülkenin güney sınırında bulunan eyalete girmesinin sorumlusu olarak Biden yönetimi gösterdi.

"EYALET İŞGAL ALTINDA"

Teksas Valisi, Biden'ın "kanunsuz sınır politikaları" olduğunu ileri sürerek eyaletin göçmenler tarafından "işgal" edildiğini iddia etti. Biden için "kanunsuz başkan" ifadesini kullanan Abbott, "James Madison, Alexander Hamilton ve ABD Anayasası'nı kaleme alan diğer ileri görüşlü liderler, Birleşik Devletler'in, sınırdan milyonlarca yasa dışı göçmen kaçıran karteller gibi yabancı tehditleri durdurmak hususunda hiçbir şey yapmayan kanunsuz başkanların insafına bırakılmaması gerektiğini hesaba katmışlardı." dedi.

"ULUSAL MUHAFIZLAR EYALET SINIRLARINI KORUMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ"

Vali Abbott, Teksas'ın kendisini korumak ve savunmak için anayasal otoritesini yürürlüğe sokmak üzere eyaletin "işgal altında" olduğunu ilan ettiğini duyurdu. Abbott, Teksas Ulusal Muhafızları, Kamu Güvenliği Departmanı ve diğer Teksas kolluk güçlerinin bu otoriteye ve eyalet yasalarına dayanarak eyaletin sınırlarını korumak için harekete geçtiğini açıkladı.

MERKEZİ YÖNETİM TEKSAS'A MÜDAHALE EDEBİLİR

Ülkede tansiyonu yükselten gelişmeler sonrası ABD Başkanı Joe Biden, sözlerinden dönmesi ve merkezi yönetimin talimatlarına uyması için Vali Abbott'a bugüne kadar süre verdi. Abbott'un söylem ve eylemlerine devam etmesi halinde merkezi devletin Teksas'a müdahale edeceği söylentisi dillendirilmeye başladı.

ABD'de öncü enflasyon göstergesi beklentileri aştı

 

Biden yönetimi, LNG ihracatına yönelik onayları geçici olarak durdurdu

 

Biden ile Almanya Başbakanı Scholz telefonda görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran28 Ocak 2024 12:42

    Umarım siyahiler kendielrini atalarını köle olarak getirtip rezil eden bu ülkenin altını üstüne getirirler.  Ama bu dağınık ve sürü psikolojisi ile değil. Planlı şekilde olmalı.  Amerikalı kapitalistlerin mallarına el koymalı. Kızılderileri ve siyahiler arasında mallar yani trilyon dolarlar paylaşılmalı.  Aynı zamanda iç işlerine karıştığı ülkelere de taminat ödemeli başta Türkiye ve Afrika ülkeleri.

  • AHMET ÖZBİR27 Ocak 2024 21:02

    TÜRK Silahlı Kuvvetlerimiz bu konuda BİR NUMARA, ancak sizin gibi "Dost" görünüp "Sırtından" vuran tipitiplere yardımcı olmaya değmez. Düşün birbirinize!..

  • azmi27 Ocak 2024 16:27

    Jiletli tel mi ? ha ha , bizim sınırlar yol geçen hanı gibi,  İrandan,Afganistandan,Suriyeden ,Ukraynadan,Rusyadan,Afrika ülkelerinden vb gelen sığınmacılara kapımız açık. Yönetimin göndermeye niyeti olmadığı gibi gelenlerin de gitmeye niyetleri yok. İşverenler kaçak işçi çalıştırıyorlar,memnunlar ama onlar için sigorta primi,, vergi ödenmiyormuş ne gam, garantili sözleşmelere ödenenleri karşılayan halkım onları da karşılar vergileriyle , ne de olsa verilen maaşı alıyorlar...

  • Sai27 Ocak 2024 10:35

    Sınırdaki meksikalı mültecilere silah ve mühimmat kamyonları göndermemiz lazım, kartel varmış orda onlarla mücadele :)

  • Berk Güçlü27 Ocak 2024 05:41

    ABD yi kimlere kaldı. Bu yaştaki bir adamı neden seçti Amerika halkı çok garip, ahı gitmiş vahı kalmış bu adamın, bir politikada yaptığı yok boş boş beyaz Saray’da oda oda geziniyor sanki.

  • E.g.27 Ocak 2024 02:05

    GEÇİLMESİN DİYE SEDLER (ÇİN SEDDİ) AŞILMASIN DİYE JİLETLİ DUVARLAR (ABD BSK TRUMP'UN JİLETLİ DUVARLARI) HÜRRİYET HEYKELİNİN OLDUĞU ABD'NİN DÜŞTÜĞÜ DURUMA BAKIN

  • HAKKUKİTOKİTUKİBUKİBU27 Ocak 2024 00:07

    ZALİMLİKLE İFLAH OLAN  DEVLET KALMADI DUNYADA.. İLMİ ZALİMLİĞE FEDA EDEN,KULLANAN DEVLETTE KALAMADI DUNYADA... 2025 TE ABD-AB TARİHİN TOZLU SAYFALARINA HIZLA GİRECEK ŞEKİLDE SONSUZA DEK  GİDİYOR GİTMEKTE OLAN ZALİMLİĞİYLE, İLMİ ZALİMLİĞE KULLANMASIYLA,DESTEKLEMESİYLE... GÜLE GÜLE TARİH SENİDE YUTUYOR  ABD.

  • acacu26 Ocak 2024 23:57

    Bu güne kadar iç savaş çıkarıp, işgal edip parçaladığınız onca ülkenin ahı bunlar. Umarım yaşattıklarınızın aynısını yaşarsınız.