E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'DE 4 BANKA DAHA KAPATILDI---

ABD'DE 4 BANKA DAHA KAPATILDI

ABD'DE 4 BANKA DAHA KAPATILDI
21 Şubat 2010 - 23:42 borsagundem.com

ABD'de düzenleyici otoriteler Cuma günü 4 yerel bankanın kapatılmasına karar verdi. Böylece, bu yıl kapatılan banka sayısı 20'ye ulaşmış oldu.

ABD'de düzenleyici otoriteler Cuma günü 4 yerel bankanın kapatılmasına karar verdi. Böylece, bu yıl kapatılan banka sayısı 20'ye ulaşmış oldu. Federal Mevduat Sigorta Fonu FDIC kapatılan 4 bankanın sigorta fonuna maliyetinin 1 milyar doları geçeceğini açıkladı. Cuma günü kapatılan en büyük banka 10 şubesi olan California merkezli La Jolla Bank oldu toplam varlıkları 3.6 milyar dolar olan banka 3.3 milyar dolarlık mevduatı ile birlikte Onewest Bank tarafından devralındı. La Jolla yoğun bir konut kredisi portföyüne sahipti ve bankanın konut kredilerinin yüzde 11'lik bölümü batık halde idi. FDIC'nin el koyduğu ikinci banka Illionis merkezli ve 4 şubeli George Washington Savings Bank oldu. FDIC bankanın 397 milyon dolarlık mevduatlarını ve 412.8 milyon dolarlık varlıklarını FirstMerit Bank'a sattı. George Washington Savings Bank'ın kullandırdığı kredilerin yüzde 21'i batık halde idi. Eyalet düzenleyici otoristesi ayrıca Florida'da tek şubesi ile faaliyet gösteren Marco Community Bank'ı kapatarak bankanın 117.1 milyon dolarlık mevduatını ve 119.3 milyon dolarlık varlıklarının tamamına yakınını Omaha Bank'a devrertiler. Texas yetkili otoritesi de La Coste National Bank'ı kapatma kararı aldı. FDIC bankanın 49.3 milyon dolarlık mevduatlarını ve 53.9 milyon dolarlık varlıklarını Community National Bank'a devretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)