E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de altın yüzde 1.4 artışla kapandı---

ABD'de altın yüzde 1.4 artışla kapandı

ABD'de altın yüzde 1.4 artışla kapandı
06 Ocak 2017 - 01:00 borsagundem.com

Geçtiğimiz yılın sonunda satışlarla karşılaşan altın fiyatları, doların euro karşısında değer kaybetmesinden de destek alarak, bugün son bir ayın en yüksek seviyesini test etti.

New York Emtia Borsası'nın Comex biriminde, Şubat teslimi altın fiyatları yüzde 1.4 oranında yükselişle 1,181.30 dolar/ons seviyesinden günü tamamladı.

Altın fiyatları yıl başından bu yana ise yüzde 2'ye yaklaşan bir yükseliş sergilemiş oldu.
WSJ Dolar Endeksi şu sıralarda yüzde 0.9 oranında düşüşle 92.16 seviyesinden işlem görüyor ki dolardaki değer kaybı ellerinde diğer para birimlerini bulunduran yatırımcılar açısından altını daha cazip kılarak değer kazanmasına neden oluyor.
Öte yandan Societe Generale analisti Robin Bhar, bir başka konuya dikkat çekerek, Trump'ın seçimleri kazanması sonucunda uygulanacak ekonomik politikalara yönelik belirsizliğin ve aynı şekilde Çin'de ekonomik büyümeye yönelik belirsizliklerin yatırımcıları altını bir güvenilir liman olarak görmeye sevk ettiğini dile getiriyor.
Bhar ayrıca Çin'de bu ayın sonlarında kutlanacak olan ay takvimine göre yeni yıl öncesinde de altın talebinin arttığına dikkat çekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)