E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de başkanlık yarışı: Kamala Harris'ten 'fırsatçı şirketler' vurgusu---

ABD'de başkanlık yarışı: Kamala Harris'ten 'fırsatçı şirketler' vurgusu

ABD'de başkanlık yarışı: Kamala Harris'ten 'fırsatçı şirketler' vurgusu
17 Ağustos 2024 - 01:28 borsagundem.com

ABD'de Demokratların başkan adayı Kamala Harris, seçimleri kazanması halinde "fırsatçı şirketler" için yeni cezalar getirmeyi ve maliyetleri düşürmeyi, çalışan ve orta sınıf Amerikalılar için fırsatları genişletmeyi planlıyor.

Kamala Harris, North Carolina'da yaptığı açıklamada, başkan seçilmesi halinde ilk 100 gün içinde öncelik vereceği ekonomi politikalarını duyurdu. Harris, tüm Amerikalılar için maliyetleri düşürmeyi ve ekonomik güvenliği artırmayı en önemli hedefi olarak belirledi. Kovid-19 salgını sırasında tedarik zincirlerinde yaşanan kesintilerin ardından fiyatların hala yüksek olduğunu belirten Harris, bu sorunu çözmek için harekete geçileceğini vurguladı.

Harris, "fırsatçı şirketler" için yeni cezalar getirecek ve küçük gıda işletmelerini destekleyeceklerini açıkladı. Gıda sektörünün daha rekabetçi hale gelmesini sağlayarak fiyatları düşürmeyi amaçladığını belirtti. Ayrıca, daha fazla rekabetin Amerikalılar için daha düşük fiyatlar anlamına geleceğine dikkat çekti.

Konut sıkıntısına da değinen Harris, konut inşaatlarını teşvik etmek için endüstriyle işbirliği yapacağını ve bürokrasiyi azaltacaklarını ifade etti. Trump'ın planlarıyla kıyasladığında, Harris, Trump'ın büyük şirketler ve milyarderler için mücadele ettiğini, kendisinin ise orta sınıf ve çalışan Amerikalılar için maliyetleri düşürmeyi hedeflediğini söyledi.

Harris'in ekonomi politikaları, market ürünleri ve reçeteli ilaçların maliyetlerini düşürmeyi, uygun fiyatlı konutları artırmayı ve orta sınıf için vergileri azaltmayı içeriyor. Ayrıca, fahiş fiyat artışlarını yasaklayan yasalar, ilaç şirketlerine karşı sert önlemler, 3 milyon yeni konut inşaatı ve ilk kez konut alacaklar için peşinat desteği gibi önlemler planlanıyor. Kira desteğinin genişletilmesi ve Wall Street yatırımcılarının toplu konut alımlarının engellenmesi de hedefler arasında. Yeni doğan çocukları olan ailelere vergi indirimi de artırılacak.

Biden: Ateşkese hiç olmadığı kadar yakınızBiden: Ateşkese hiç olmadığı kadar yakınız

 

ABD'den o şirkete 1.6 milyar dolarlık destekABD'den o şirkete 1.6 milyar dolarlık destek

 

Ed Yardeni: Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirimine gidecekEd Yardeni: Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirimine gidecek

 

ABD'de konut başlangıçları beklentilerin atındaABD'de konut başlangıçları beklentilerin atında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)