E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'DE BORSA HAFTALIK BAZDA YÜKSELDİ---

ABD'DE BORSA HAFTALIK BAZDA YÜKSELDİ

ABD'DE BORSA HAFTALIK BAZDA YÜKSELDİ
14 Şubat 2010 - 23:19 borsagundem.com

ABD hisse senetleri piyasası global talebe yönelik endişelerin emtia sektörü hisselerine getirdiği satışların etkisi ile günü düşüşle tamamladı.

Alcoa ve DuPont, gibi şirketlerin hisselerine gelen satışlar dikkat çekti. Öte yandan teknoloji sektörü hisselerine gelen alımlar borsa genelinde satış baskısının sınırlı kalmasını sağladı. Endeksler cuma günü bir gün öncesine göre değer kaybı ile tamamlasa da bir önceki haftanın kapanışına göre yükselerek 4 haftadan bu yana izlediği haftalık düşüş trendini bozmuş oldu. Cuma günü günlük bazda yüzde 0.44 oranında ve 45.5 puan düşüşle 10099.14 puandan kapanan Dow Jones sanayi endeksi bir önceki haftanın kapanışına göre ise yüzde 0.87 oranında yükseldi. Alcoa hisseleri 30 sent ve yüzde 2.2 oranında düşüşle 13.28 dolardan ve DuPont hisseleri 27 cents, ve yüzde 32.28 puandan günü tamamladı. Euro bölgesinde ekonomik büyümeye yönelik verilerin güçdüz görünümü ve Çin'in zorunlu rezerv karşılık oranlarını artırması bu düşüşlerde etkili oldu. Analistler "Avrupa'da resesyonun geri dönmesinin ABD ekonomisini nasıl etkileyeceğine dair endişleri ABD'li yatırımcıların reaksiyon göstermesine neden oluyor. Bir yandan da Çin'in para politikalarında daraltmaya gitmesi nedeniyle çin ekonomisinde büymenin yavaşlayabileceği ve hammadde alanında en büyük tüketici olan Çin ekonomisindeki bu yavaşlamanın hammadde talebini düşürebileceği endişesi hammadde sektörü hisselerine satış getiriyor." dediler. Dow Jones endeksi kapsamıbndaki diğer şirketlerden 3M hisseleri yükzde 1.09 oranında geriledi. Bank of America Merrill şirketin hisselerine ilişkin yatırım tavsiyesini düşürdü ve hisselerdeki bu değer kaybu yaşandı. Bununla birlikte Nasdaq endeksi kapsamındaki Intel'in hisseleri 37 sent ve yüzde 1.8 oranında yükseldi. Teknoloji sektörünün genelinde yukarı yönlü bir seyir izlerken sektörde yer alan IBM hisseleri de 27 sent yüzde 0.2 oranında değer kazandı. Nasdaq bileşik endeksi cuma gününü bir önceki güne göre 6.12 puan ve yüzde 0.28 oranında artışla 2183.53 puandan tamamladı. Endeks haftalık bazda ise yüzde 1.98 oranında değer kazandı. Standard & Poor's 500 endeksi günlük bazda 2.96 puan ve yüzde 0.27 oranında düşüşle 1075.51 puandn kapanırken, endeks haftalık bazda ise yüzde 0.87 oranında yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)