E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de büyüme düşük kaldı---

ABD'de büyüme düşük kaldı

ABD'de büyüme düşük kaldı
29 Ocak 2016 - 15:38 borsagundem.com

ABD ekonomisi dördüncü çeyrekte yüzde 0.7 ile yüzde 0.8'lik beklentinin altında büyüdü

ABD ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde hane halkı harcamalarındaki azalma ve şirketlerin sermaye yatırımlarını azaltmasıyla beklenenden daha yavaş büyüdü. 

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) Eylül-Aralık döneminde % 0.7 arttı. Bloomberg beklentisi %0.8'di. Ekonomi bir önceki çeyrekte %2 oranında büyümüştü. 

Ekonomi 2015 yılının tamamında %2.4 büyüme gerçekleştirdi. ABD 2014 yılında da %2.4 büyümüştü. 

Çekirdek PCE dördüncü çeyrekte beklentilere paralel olarak %1.2 artış kaydetti. Kişisel tüketim söz konusu dönemde %2.2 ile beklentinin üstünde arttı. Beklenti %1.8 artıştı.

Yurtdışı piyasalardaki zayıflık, güçlü doların olumsuz etkileri ve düşen petrol fiyatları ekonomik büyümede yavaşlamaya neden oldu. New York'taki Standard Chartered Bank ekonomisti Thomas Costerg veri öncesinde yaptığı açıklamada ABD ekonomisinin hala güçlü yanları bulunduğunu, bu nedenle karamsar olmamak gerektiğini belirterek "tüketici dirençli, bu iyi haber" yorumu yaptı.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)