E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de ekonomik büyümenin devamı bekleniyor---

ABD'de ekonomik büyümenin devamı bekleniyor

ABD'de ekonomik büyümenin devamı bekleniyor
07 Mayıs 2014 - 07:55 borsagundem.com

Amerikalı imalatçılar ekonomide büyümenin devam etmesini bekliyorlar

ISM tarafından yapılan Bahar 2014 Yarıyıl Ekonomik Tahmin araştırmasına göre, Amerikalı imalatçılar ülke ekonomisinde büyümenin 2014'ün geri kalanında da devam etmesini bekliyorlar. 
ISM araştırnmasına göre, imalat sektörü tedarik yönetimi idarecilerinin yüzde 68'i 2014 yılında cirolarında artışın yüzde 9,1 olacağını öngörürken, yüzde 9'u ise yüzde 9,6 oranında düşüş bekliyorlar. Yüzde 23'lük bir kesim ise cirolarının değişmeyeceğini tanmin ediyor. 2014 yılı için imalat sektöründe ortalama ciro artış beklentisi ise yüzde 5,3 oldu. 
2014 yılı için imalat sektöründe ortalama sermaye harcamaları artışı beklentisi yüzde 10,3 olarak gerçekleşirken, sektörde kapasite kullanım oranı ise yüzde 82,3 olarak tahmin edildi. 
İmalat dışı sektörde de büyümenin artacağı tespiti yapılan araştırmada, imalat dışı sektörün cirosunda ortalama büyümenin yüzde 2,7 olacağı tahminini yer verildi. İmalat dışı sektörde sermaye harcamalarının yüzde 10,8 artması ve kapasite kullanımının yüzde 86,3 olması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)