E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de endeksler geriledi---

ABD'de endeksler geriledi

ABD'de endeksler geriledi
16 Kasım 2017 - 00:03 borsagundem.com

Gerileyen petrol fiyatları ve Vergi Reformu tasarısına yönelik endişeler ABD hisse senetleri piyasalarında günün kayıplarla tamamlanmasına neden oldu.

BORSAGUNDEM.COM

Gerileyen petrol fiyatları ve Vergi Reformu tasarısına yönelik endişeler hisse senetleri de dahil olmak üzere riskli yatırımlardan kaçınılmasına ve ABD hisse senetleri piyasalarında günün kayıplarla tamamlanmasına neden oldu.

Dow Jones Sanayi Endeksi gün içinde 160 puana kadar varan bir düşüş yaşadıysa da günü 136.61 puan ve yüzde 0.59 oranında kayıpla 23272,38 puandan tamamladı. S&P 500 14.20 puan ve yüzde 0.55 oranında düşüşle 2564,65 puandan ve Nasdaq Bileşik endeksi 31.66 puan düşüşle 6706,21 puandan kapandı. Bugünkü kapanışlar birlikte Dow Jones ve S&P endeksleri son 5 işlem gününün 4'ünü kayıpla tamamlamış oldu.

Piyasaları etkileyen unsurlar

Petrol fiyalarında yaşanan düşüş yatırımcıların riskli yatırım araçlarına yönelik iştahlarının azalmasına neden oldu. Batı Teksas türü petrol günü yüzde 0.7 oranında düşüşle 55.19 dolardan tamamladı.

Stratejistler ne diyor?

- Voya Financial'ın piyasa stratejisti Karyn Cavanaugh "Kar açıklama dönemi sona eriyor, piyasalar artık makro verilere, petrol fiyatlarındaki düşüşe ve vergi reformu tasarısının geçip geçmeyeceğine odaklanmış durumda. Bu aşamada yaşanacak geri çekilmeler bir alım fırsatı olarak görülebilirk. Küresel büyüme ortamı ve karlılık beklentileri senkronize bir şekilde olumlu bir görünüm sunuyor." ifadelerini kullanıyor.

Boston Private'ın baş stratejisti Shannon Saccocia, "Tek başlarına etkili olamayacak pek çok unsur bir araya gelince piyasalar üzerinde etkili oluyor. Bu durum devam edebilecek bir düşüş hareketinden çok küçük çaplı bir geri çekilme olarak değerlendirilebilir. Bu geri çekilme de vergi planına ve ayrıca Fed'in politikalarına yönelik belirsizliklerden kaynaklandı." diyor.

Ekonomik veriler cephesinde yaşananlar

Ekim ayında ABD'nin perakende satışlarındaki artış Ekim ayında bir önceki ayın altında kalan bir artış yaşadı. Tüketici fiyatları endeksi Ekim ayında yüzde 0.1 oranında artış gösterdi. Bu oran beklentiler seviyesinde oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)