E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de erken faiz artışını getirecek nedenler---

ABD'de erken faiz artışını getirecek nedenler

ABD'de erken faiz artışını getirecek nedenler
08 Eylül 2014 - 08:12 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası Fed’den erken faiz artışı gelmesine zemin hazırlayacak üç neden sıralandı

ABD Merkez Bankası Fed’den gelecek faiz artışı, piyasa uzmanlarını meşgul etmeye devam ediyor. Ağustos ayında ABD’de istihdam beklentilerin altında kalsa da Fed’den erken faiz artışı gelmesine neden olabilecek üç neden sıralandı.

İYİLEŞEN İSTİHDAM PİYASASI

Ekonomiye yönelik analizleriyle bilinen Blackrock bloğunda sıralanan nedenlerin başında her ne kadar geçen ay beklentilerin altında da kalsa da ABD istihdam piyasasının geçen yıllara göre iyileşmesini hızlandırması olarak gösterildi. Ağustos ayında istihdamın beklentilerin altında kalmasının her zaman yaz aylarında yaşanan rehavet ve tatil etkisi olarak gösterildi.

ENFLASYON HEDEFE YAKLAŞIYOR

Erken faiz artışı için ikinci neden olarak yılın ilk yarısında hedefe yaklaşan enflasyon rakamları gösterildi. Blogtaki yazıda, tüketici fiyat endeksleri, üretici fiyat endeksleri ve kişisel tüketim harcamalarında iyileşme görüldüğü belirtildi.

AŞIRI DÜŞÜK FAİZ EKONOMİYE ZARAR VERECEK ENDİŞESİ

Üçüncü neden, ABD ekonomi yönetimde aşırı düşük faizin ekonomiye zarar verebileceği endişesinin baş göstermesi olarak verildi. Faizin sıfıra yakın seviyelerde kalmasının ekonomik büyümeye zarar verebileceği ve istihdama fark edilemeyen yollarla zarar verdiği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)