E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de eylül ayı üretici enflasyon rakamları belli oldu---

ABD'de eylül ayı üretici enflasyon rakamları belli oldu

ABD'de eylül ayı üretici enflasyon rakamları belli oldu
11 Ekim 2024 - 16:00 borsagundem.com

ABD'de üretici fiyatları, eylülde aylık bazda değişim göstermeyerek tahminlerin altında gerçekleşirken, yıllık bazda yüzde 1,8 ile beklentilerin üzerinde yükseldi.

ABD'de dün açıklanan tüketici fiyatlarının ardından analistlerin gözlerini çevirdiği üretici fiyatlarında aylık bazda değişim olmazken, yıllık gerileme beklentileri karşılamadı.

ABD Çalışma Bakanlığı, eylül ayına ilişkin Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre, ÜFE, eylülde bir önceki aya kıyasla değişmedi.

Piyasa beklentisi, üretici fiyatlarının aylık bazda yüzde 0,1 arttığı yönündeydi. ÜFE, ağustosta yüzde 0,2 artış göstermişti.

Üretici fiyatlarında yıllık bazdaki artış ise eylülde yüzde 1,8 oldu. Şubat ayından bu yana en düşük seviyesini kaydeden üretici enflasyonunun geçen ay yıllık bazda yüzde 1,6 olacağı öngörülüyordu. ÜFE, ağustosta yüzde 1,9 yükseliş kaydetmişti.

Değişken gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek ÜFE de eylülde aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 2,8 arttı.

Aylık bazda piyasa beklentisine paralel gerçekleşen çekirdek üretici enflasyonunun yıllık bazda yüzde 2,7 olacağı tahmin ediliyordu.

Çekirdek üretici fiyatları, ağustosta aylık bazda yüzde 0,3 yıllık bazda ise yüzde 2,6 artış kaydetmişti.

ÜFE, üretimde kullanılan girdilerin fiyatlarını ölçerek nihai ürün fiyatlarına ve manşet enflasyona ilişkin ipuçları veriyor. ABD Merkez Bankası, ÜFE de dahil tüm enflasyon göstergelerini takip ediyor.

ABD küresel piyasalarda bir istisna mı?ABD küresel piyasalarda bir istisna mı?

 

ABD hazine tahvilleri gerilediABD hazine tahvilleri geriledi

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 13 ayın zirvesindeABD'de işsizlik maaşı başvuruları 13 ayın zirvesinde

 

ABD enflasyon verisi açıklandıABD enflasyon verisi açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMYOBAZSEMİHYUFKACI vibratör MUAMMER11 Ekim 2024 16:29

    uhauhauhauha şeytan her yerden vuruyo .savaşla vuruyo eknoomi ile vuruyo hahuhauhauhau bu 3 şeytan tewk ipte oynuyolar abd israil iran şeytan üçgeni .veri açıklandı dünya sarsılıyo canı sıkılıyo gairban oturma alanlarına bomba atıp çocuk çoluk öldürüyolar.şeytanlık böyle bi şe .mollada bize dokunma diğer yerleri ne yaparsan yap havasında yobaz molla iranda düzenini kurmuş mizler gibi .olan  dünya borsalarında oluyo hahuhauhauhauhauha