E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de faiz artışı için 4 neden---

ABD'de faiz artışı için 4 neden

ABD'de faiz artışı için 4 neden
24 Mart 2014 - 16:07 borsagundem.com

Goldman Sachs, ABD’de faizlerin 2016’ya kadar değişmeyeceğini öngörerek bunun için dört gerekçe öne sürdü

ABD’de faizlerin 2016'ya kadar değişmeyeceği öngörüldü. Goldman Sachs Başekonomisti Jan Hatzius, müşterilerine yolladığı notta, bu öngörüsünü dört nedenle destekledi. Fed Başkanı Janet Yellen varlık alımları bittikten altı ay sonra, yani Nisan 2015'te faiz artırımı gelebileceği mesajını vermişti.

ACEMİLİK YÜZÜNDEN SÖYLEDİ

İlk olarak "altı ay" ifadesini Yellen'in acemiliği yüzünden baskı nedeniyle söylediğini düşünen Hatzius, diğer bir neden olarak tüm tahminlerin ABD ekonomisinin 2014'te yüzde 3 büyüyeceği beklentisine dayanmasını eleştirdi. Ekonomiste göre, 2014 olumsuz sürprizlerle başladı ve yüzde 3 büyüme üzerindeki aşağı yönlü riskler belirdi.

ENFLASYON HALA DÜŞÜK

Hatzius'a göre, üçüncü neden ise enflasyonun hala çok düşük olması ve bu nedenle Fed’in fiyatlar yükselene kadar harekete geçemeyebileceği. Goldman Sachs Başekonomisti’ne göre dördüncü neden ise, piyasanın faiz artırımı beklentisiyle verdiği tepkinin finans piyasalarında şartları sıkılaştırması nedeniyle Fed'in faiz kararını geciktirmesine yol açabilecek olması. Bu noktada Hatzius, geçen yıl varlık alımlarında azaltım sinyali veren Fed'in bu sözlü yönlendirmesiyle çıkış stratejisini üç ay geciktirdiğini hatırlattı. Eski Fed Başkanı Ben Bernanke varlık alımlarının azaltılacağına dair ilk cümlesini 22 Mayıs'ta telaffuz etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)