E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'de faiz oranları yükselecek---

ABD'de faiz oranları yükselecek

ABD'de faiz oranları yükselecek
27 Ocak 2011 - 08:18 borsagundem.com

Soros ayrıca, ABD´de yerel yönetim borç probleminin bu yıl için ekonomik bir drama hikayesi ortaya koyacağını da vurguladı

George Soros, Davos´ta CNBC´ye yaptığı konuşmada, Fed´in uygulamakta olduğu 600 milyar dolar tutarındaki ikinci parasal genişleme programının sona ermesinin ardından ABD´de faizlerin yukarı gideceğini ve ülke ekonomisindeki toparlanmanın duracağını söyledi.
Soros ayrıca, ABD´de yerel yönetim borç probleminin bu yıl için ekonomik bir drama hikayesi ortaya koyacağını da vurguladı.
Soros, Avrupa´nın zor durumdaki Euro Bölgesi ülkeleri için ortaya koyduğu acil yardım fonunun euronun kayıp bileşenine bir yanıt olduğunu söyledi.
Euronun başarılı olması için kayıp olan bileşenin ortak bir "hazine" olduğunu ifade eden Soros, ortaya konan yardım fonunun aslında bu rolü oynayacağını vurguladı.
Şimdi Euro Bölgesi´nde çözülmemiş konunun Avrupa´daki iki hızlı büyüme olduğunu belirten Soros, ekonomik kalkınmanın üye ülkeler arasında çok farklı hızlarda gerçekleşmekte olduğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)