E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de gösterge endekslerin üçü de rekorda kapandı---

ABD'de gösterge endekslerin üçü de rekorda kapandı

ABD'de gösterge endekslerin üçü de rekorda kapandı
19 Aralık 2017 - 00:04 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasaları bir önceki hafta başlayan yükselişini bugün de sürdürdü ve gösterge endekslerin üçü de günü yeni rekorlarla tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Hisse senedi piyasaları son dönemde, Cumhuriyetçilerin vergi reformu tasarısının bir yasaya dönüşeceği beklentisindeki güçlenmenin etkisine girdi. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde, yasa koyuculardan gelen inişli çıkışlı açıklamaların ardında, Cumhuriyetçilerin artık tasarıyı bu hafta içinde oylayıp Başkan Trump'ın masasına imzaya gidecek hale getirdiklerini gösterdi.

Vergi reformu ile kurumlar vergisinde gidilecek indirimin, şirket karlarını artırması ve dolayısıyla ABD hisse senetlerinde yükselişin sürmesine neden olması bekleniyor. J.P. Morgan'ın küresel piyasalar stratejisti Alex Dryden bu durumu "Bu sanki ABD piyasalarının koluna bir doping iğnesi yapılmışa benziyor" sözleri ile değerlendirdi.
Vergi indiriminden en çok fayda sağlayacağı düşünülen şirketlerin hisseleri bugün yaşanan yükselişe öncülük ederken, Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta kapanışlar rekor rakamlardan oldu. Dow Jones Sanayi endeksi bu yıl 70 kez rekor seviyede kapanış yakalamış oldu.

Bankacılık sektörü hisseleri yükseldi, Goldman Sachs Group, Bank of America ve Citigroup hisselerinin her birinde yüzde 1'in üzerinde artışlar yaşandı.

Bu gelişmelerin ardından Dow Jones Sanayi endeksi 140.46 puan ve yüzde 0.57 oranında artışla 24792.20, Nasdaq Bileşik endeksi 58.18 puan ve yüzde 0.84 oranında artışla 6994.76 puan ve S&P 500 endeksi 14.35 puan ve yüzde 0.54 oranında artışla 2690.16 puandan günü tamamladı.

Analistler vergi reformunda en ciddi faydayı bankacılık, perakendecilik ve küçük çaplı şirketlerin sağlayacağını belirtiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)