E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'de ham petrol stoklarında beklenmedik düşüş---

ABD'de ham petrol stoklarında beklenmedik düşüş

ABD'de ham petrol stoklarında beklenmedik düşüş
11 Eylül 2024 - 07:37 borsagundem.com

Amerikan Petrol Enstitüsü'ne göre ABD'de ham petrol stokları 700.000 varillik bir artış beklentisinin aksine 2,79 milyon varil düşüş yaşadı.

Amerikan Petrol Enstitüsü'ne (API) göre, ABD'de ham petrol stokları 6 Eylül'de sona eren haftada 2,79 milyon varil daha düştü. Analistler 700.000 varillik bir artış bekliyorlardı. Bir önceki hafta API ham petrol stoklarında 7,4 milyon varillik bir düşüş olduğunu bildirmişti. API verilerine göre bu yıl şu ana kadar ham petrol stokları yıl başındaki seviyesinin 12 milyon varil altında bulunuyor.

Benzin stokları da geçen haftaki 300.000 varillik düşüşün üzerine bu hafta 513.000 varil azaldı. Damıtılmış ürün stokları 191.000 varil artarak geçen haftaki 400.000 varillik düşüşü kısmen telafi etti.

API verilerine göre, Cushing stokları bir önceki haftaki 800.000 varillik düşüşe kıyasla 2,6 milyon varillik kayıpla büyük bir düşüş daha yaşadı.

Salı günü Enerji Bakanlığı (DoE), Stratejik Petrol Rezervi'ndeki (SPR) ham petrol stoklarının 6 Eylül itibariyle 0,3 milyon varil daha arttığını bildirdi. Stoklar şu anda 380 milyon varil seviyesinde. SPR, geçen yaz on yılın en düşük seviyesine göre 33 milyon artmış olsa da Başkan Biden'ın göreve geldiği tarihe göre 255 milyon azaldı.

Küresel petrol talebine ilişkin beklentilerde gerilemeKüresel petrol talebine ilişkin beklentilerde gerileme

 

Petrol devlerinin kârı yüzde 10 gerilediPetrol devlerinin kârı yüzde 10 geriledi

 

Kasırga endişesiyle petrol fiyatları yatay seyrettiKasırga endişesiyle petrol fiyatları yatay seyretti

 

Altının kilogram fiyatı gerilediAltının kilogram fiyatı geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)