E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'DE HARCAMA VE GELİRLER ARTTI ---

ABD'DE HARCAMA VE GELİRLER ARTTI

ABD'DE HARCAMA VE GELİRLER ARTTI
03 Mayıs 2010 - 15:40 borsagundem.com

ABD'de mart ayında kişisel gelir ve harcamalar arttı. Gelirlerden tasarrufa ayrılan pay ise son 18 ayın en düşük seviyesine geriledi.

ABD'de mart ayında Mart ayında kişisel harcamalardaki artış kişisel gelirlerdeki artışın iki katı seviyesinde oldu. Gelirlerden tasarrufa ayrılan pay ise son 18 ayın en düşük seviyesine geriledi. Enflasyon göstergeleri ise durağan kalmayı sürdürdü. ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre Kişisel gelirler Mart ayında yüzde yüzde 0.3 oranında artış gösterdi. Kişisel harcamalarda ise yüzde 0.6 oranında bir artış yaşandı.Harcamalardaki artış hükümetin ekonomiyi desteklemeye yönelik adımlarının bir sonucu olarak yorumlandı. Analistlerin beklentileri ise kişisel gelirlerin yüzde 0.3 ve kişisel harcamaların yüzde 0.6 oranında artacağı yönünde idi. Kişisel gelirlerdeki artış sınırlı seviyelerde kalsa da tüketiciler gelirlerinden tasarrufa ayırdıkları payı azalttılar. Mart ayında kişisel tasarruflar 303.9 milyar dolar seviyesinde oldu. Buna göre Mart ayında gelirlerden tasarrufa ayrılan pay yüzde 2.7 seviyesine geriledi. Bir önceki ayda bu oran yüzde 3 düzeyinde idi. Enflsyon açısından önemli bir gösterge olarak yakından takip edilen Kişisel tüketim harcamları çekirdek fiyat endeksi (çekirdek PCE) Mart ayında aylık bazda yüzde 0.1 ve yıllık bazda yüzde 1.3 oranında arttı. PCE fiyat endeksinde ise aylık bazda yüzde 0.1 ve yıllık bazda yüzde 2 oranında artış gözlendi. Ticaret bakanlığı'nın bugünkü açıklamasında Şubat ayına iat harcama ve gelir rakamları da revize edildi. Buna göre Şubat ayında kişisel gelirlerdeki artışın yüzde 0.1 ve harcamalardaki artışın yüzde 0.5 olduğu duyuruldu. Bir önceki açıklamada Şubat ayında gelirlerin değişmediğ ve harcamaların ise yüzde 0.3 oranında arttığı ifade edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)