E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de ikinci el konut satışları düştü---

ABD'de ikinci el konut satışları düştü

ABD'de ikinci el konut satışları düştü
20 Mart 2014 - 16:47 borsagundem.com

ABD'de 2. el konut satışları Şubat ayında yüzde 0.4 geriledi

ABD'de ikinci el konut satışlarının Şubat ayında Temmuz 2012'den beri en düşük seviyeye gerilemesiyle, sektörün toparlanmak için yavaş olabileceği işaretleri belirdi.

Washington'da bugün açıklanan verilerde, ikinci el konut satışları yüzde 0.4 gerilemeyle yıllık 4.6 milyona düştü. Bu veriler Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentileriyle aynı gerçekleşti. 2. el konut fiyatlarının geçen seneye göre yüzde 9.1 arttığı açıklandı.

Konut piyasasındaki geçen senenin ortasından beri gerçekleşen yavaşlama, borçlanma maliyetlerinde artışı, alım gücündeki azalışı, sınırlı istihdam büyümesini ve kötü hava koşullarını yansıtıyor. 

Verinin açıklanmasından önce, "Hava koşullarından sonra satışların düzene girmesi biraz zaman alabilir," diyen New York merkezli Jefferies LLC'nin ekonomisti, "Konut satışları bu sene büyümeye devam edecek ama belki de geçen seneki ivmede değil. Artan mortgage faizleri talebi düşeren faktörlerden," şeklinde görüş bildirdi. 

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri 4.5 milyon ile 4.76 milyon arasında değişim gösterdi. Bir önceki ayın verisi 4.62 milyonda revize edilmeden bırakıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)