E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi​ABD'de iş imkanları 7 yılın zirvesinde---

​ABD'de iş imkanları 7 yılın zirvesinde

​ABD'de iş imkanları 7 yılın zirvesinde
09 Temmuz 2014 - 00:07 borsagundem.com

ABD'de doldurulması beklenen açık iş pozisyonları mayıs ayında 171 bin artarak son 7 yılın en yüksek rakamına ulaştı

ABD'de doldurulması beklenen açık iş pozisyonları son 7 yılın en yüksek rakamı olan 4,64 milyona ulaştı. Analistler bu rakamı, işverenlerin, ekonominin toparlandığına ve talebin artacağına güven duydukları şeklinde yorumladı.  

ABD Çalışma Bakanlığı'nın bugün açıklanan verilerine göre, açık iş pozisyonları mayıs ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 3,6 arttı, 4,64 milyona çıktı. Açık iş pozisyonları böylece Haziran 2007'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Beklentiler açık iş pozisyonlarının mayısta 4,35 milyona düşeceği yönündeydi. Mayıs ayında işe alım hızı ile işten çıkarım oranlarının ise önceki aya kıyasla değişmediği görüldü. Nisan ayı açık iş pozisyonu verisi de 4,45 milyondan 4,46 milyona revize edildi.

Analistler, işverenlerin önümüzdeki günlerde daha çok kişiyi işe alacağını öngörüyor. İş gücü piyasasındaki düzelmenin, ekonominin yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamalarını ateşleyeceği ve ekonominin canlanmasını sağlayacağı düşünülüyor.

Çalışma Bakanlığı'nın geçen haftaki verileri de ABD’de tarım dışı istihdamın haziran ayında 288 bin arttığını, işsizliğin ise yaklaşık 6 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 6,1’e gerilediğini ortaya koymuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)