E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'DE İŞSİZLİK BAŞVURULARI ARTTI---

ABD'DE İŞSİZLİK BAŞVURULARI ARTTI

ABD'DE İŞSİZLİK BAŞVURULARI ARTTI
04 Şubat 2010 - 15:39 borsagundem.com

ABD'de işsizlik sigortası maaş ödemelerinden faydalanmak üzere başvuranların sayısı geçtiğimzi hafta beklentilerin tersine artış gösterdi ve istihdam piyasalarının henüz yeterince toparlanma sürecine giremeceğine işaret etti.

. ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıklamasına göre 30 Ocak tarihinde sona eren bir haftalık sürede işsizlik sigortası maaş ödemelerinden faydalanmak üzere başvuranların sayısı bir önceki haftaya göre 8 bin kişi artışla 480 bin kişi oldu. Bir önceki haftanın başvuruları da 470 bin kişiden 472 bin kişiye revize edildi. Analistlerin beklentisi 30 Ocak haftasında başvuruların 10 bin kişi azalacağı yönünde idi. Başvuruların 4 haftalık ortalaması ise 30 Ocak haftasında bir önceki haftaya göre 11750 kişi artışla 468 bin 750 kişi oldu. Bir önceki haftanın rakamı ise 457 bin kişiye revize edildi. Devam eden başvurular yani 23 Ocak itibarıyla en az bir haftadır işsizlik sigortası maaş ödemelerinden faydalananların sayısı ise bir önceki haftaya göre 2 bin kişi artışla 4 milyon 602 bin kişi oldu. Bir önceki haftanın toplamu ise 4 milyon 602 bin kişiye revize edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)