E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'DE İŞSİZLİK BAŞVURULARI ARTTI ---

ABD'DE İŞSİZLİK BAŞVURULARI ARTTI

ABD'DE İŞSİZLİK BAŞVURULARI ARTTI
25 Şubat 2010 - 15:43 borsagundem.com

ABD'de istihdam piyasaları açısından yeni bir endişe verici sinyal daha geldi. ABD'de işsizlik sigortası maaş ödemelerinden yararlanmak üzere başvuranların sayısı geçtiğimiz hafta bir önceki haftaya göre beklentilerin tersine artış gösterdi.

İşsizlik sigortası maaşından faydalanmakta olanların sayısı da arttı. ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıklamasına göre işsizlik sigortası maaşı almak üzere başvuranların sayısı 20 şubat tarihinde sona eren bir haftalık sürede bir önceki haftaya göre 22 bin kişi artışla 496 bin kişi oldu. Bir önceki haftanın başvuruları da 473 bin kişiden 474 bin kişiye revize edildi. Beklentiler ise başvuruların 13 bin kişi azalacağı yönünde idi. Volatilite'den daha uzak olması nedeniyle yakından takip edilen bir veri olan başvuruların 4 haftalık ortalaması 6 bin kişi artışla 473 bin 750 kişi oldu. Bir önceki hafta bu rakam 467 bin 750 kişi seviyesinde idi. Öte yandan 13 Şubat haftası itibarıyla işsizlik maaşı almakta olanların sayısı ise bir önceki haftaya göre 6 bin kişi artarak 4 milyon 617 bin kişi oldu. İşsizlik sigortası maaşı alanların çalışan nüfusa olan oranı ise bir önceki hafta ile aynı seviyede kalarak yüzde 3.5 seviyesinde oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)