E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de işsizlik maaşı başvuruları arttı---

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları arttı

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları arttı
12 Haziran 2014 - 15:37 borsagundem.com

ABD'de geçen hafta işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin aksine artış gösterdi


ABD Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 7 Haziran ile sona eren haftada işsizlik maaşı başvuruları önceki haftaya göre 4 bin kişi artarak 317 bine geldi. Piyasalarda beklenti başvuruların 2 bin düşüşle 310 bin olacağı yönündeydi.
Bir önceki haftanın rakamı 312 binden 313 bine revize edildi. 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları 4 bin 750 kişi artarak 315 bin 250 oldu. 
İşsizlik maaşından yararlanmaya devam edenlerin sayısı 31 Mayıs ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre 11 bin kişi artarak 2 milyon 614 bin oldu. 4 haftalık ortalamalara göre işsizlik maaşı başvurusundan yararlananlar 13 bin düşüşle 2 milyon 622 bin olarak açıklandı.
İşsizlik sigortalıların oranı ise aynı dönemde mevsimsel düzeltilmiş verilerle yüzde 2,0 olarak kalırken, takvim ve mevsimsel düzeltilmiş veriler yüzde 1,8 olarak kaldı.
İşsizlik sigortalıların oranı işsizlik maaşından yararlanmaya devam edenler ile işsizlik maaşı başvurularının oranından hesaplanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)