E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'de işsizlik rakamları kötü geldi---

ABD'de işsizlik rakamları kötü geldi

ABD'de işsizlik rakamları kötü geldi
14 Nisan 2011 - 15:32 borsagundem.com

ABD'de işsizlik maaş başvuruları geçen hafta 412 bin oldu. Tahmin ise 380 bindi

ABD'de geçen hafta işsizlik maaşı başvuruları arttı. 
Çalışma Bakanlığı, geçen hafta işsizlik maaşı başvurularının 27 bin artarak 412 bin olduğunu açıkladı. Böylece üç haftada ilk kez işsizlik maaşı başvuruları artmış oldu. 
Dört haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları da 395 bin 750 oldu. İşsizlik maaşı başvuruları son iki ayda yüzde 6 geriledi. 
ABD'de resesyon sırasında işsizlik maaşı başvuruları 659 bin ile zirve yapmıştı. ABD'de işsizlik oranı geçen ay yüzde 8,8 ile iki yılın en düşük seviyesine inmişti. 
Japonya'daki deprem ve tsunaminin özellikle otomotiv sektöründe parça sıkıntısı yaratmasının ABD'deki otomotiv fabrikalarını da etkilemesi yüzünden işsizlik maaşı başvurularının gelecek haftalarda daha fazla artabileceği belirtiliyor. 
Çalışma Bakanlığı mart ayında üretici fiyatları endeksinin yüzde 0,7 yükseldiğini de açıkladı. Endeks son bir yılda yüzde 5,8 yükseldi. 
Üretici fiyatları endeksinin artmasında benzin, otomobil ve mobilya fiyatlarının artması etkili oldu. Endeksteki yükselişin neredeyse yarısını oluşturan benzin fiyatları geçen ay yüzde 5,7 arttı. Gıda fiyatları ise aynı ayda geriledi. 
Enerji ve gıda hariç çekirdek üretici fiyatları endeksi ise yüzde 0,3 yükseldi. Mart ayı itibariyle son bir yılda çekirdek üretici fiyatları endeksi ise yüzde 1,9 artış gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)