E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'DE KAR EKONOMİYİ DE VURDU---

ABD'DE KAR EKONOMİYİ DE VURDU

ABD'DE KAR EKONOMİYİ DE VURDU
12 Şubat 2010 - 12:24 borsagundem.com

ABD'de doğu yakasını teslim alan ve iş yerlerinin günlerce kapanmasına neden olan kar yağışının, bu ay 90 bin ile 150 bin civarında istihdam kaybına yol açması bekleniyor.

Başkent Washington'da kalınlığı 141 santimetreye ulaşarak yüzyılın rekorunu kıran kar yağışı, yalnız şehirleri ve yolları değil, iyiye giden istihdam tahminlerini de vurdu. Önceki haftalarda istihdam alanında iyi haberler bekleyen ve bu ay maaş bordrolarının artacağını, ek istihdam yaratılacağını öngören ekonomistler, kar fırtınasından sonra bu fikirlerini değiştirdi. Fırtınanın hem çalışanların evde kalmasına hem de iş arayanların başvuru yapmasına engel olduğunu anımsatan ekonomistler, dolayısıyla bu insanların işsizlik yardımına kaydedileceğini hatırlattı. Bu nedenle ekonomistler, bu ay kar nedeniyle artık perakende, imalat, inşaat, ulaşım gibi birçok alanda 90 bin ile 150 bin istihdam kaybının yaşanmasını bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)