E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de kimyasal fabrikasında patlama: Halka sığınaklara gidin çağrısı yapıldı---

ABD'de kimyasal fabrikasında patlama: Halka sığınaklara gidin çağrısı yapıldı

ABD'de kimyasal fabrikasında patlama: Halka sığınaklara gidin çağrısı yapıldı
08 Kasım 2023 - 21:48 borsagundem.com

Texas eyaletinde bir kimyasal fabrikasında patlama meydana geldi. Halka yetkililer tarafından, olası kimyasal tehlikesi sebebiyle sığınaklara gidin çağrısında bulunuldu

ABD’nin Texas eyaletinde yer alan bir kimyasal fabrikasında büyük bir patlama meydana geldi. Bölgedeki ciddi kimyasal tehlikesi nedeniyle halka sığınaklara gitmeleri konusunda uyarı yapıldı.

DUMANLAR KİLOMETRELERCE YÜKSELDİ

Fabrikada meydana gelen patlama nedeniyle gökyüzüne çıkan devasa dumanlar kilometrelerce uzaklıktan görülebiliyor. Fabrikada çok yüksek tehlike içeren kimyasallar bulunduğu belirtildi.

Sound Resource Solutions tarafından yapılan açıklamada, patlamada 1 çalışanın yaralandığını belirterek, "İlk müdahale ekipleri harika bir iş çıkardı. Çok dikkatli davrandılar. Herkesin güvende olduğundan emin oldular" dedi.

OKUL TAHLİYE EDİLDİ

Yangın nedeniyle fabrika yakınındaki bir okul tahliye edilirken, 59 numaralı otoyol trafiğe kapatıldı. Bölge halkına evlerinde kalmaları çağrısında bulunularak, klimalarını, camlarını ve kapılarını kapatmaları istendi.

KİMYASALLAR KANSEROJEN

Polk ilçesi Acil Durum Yönetim Ofisi ise, "Şu anda havadaki kimyasalın etkileri bilinmiyor" ifadelerini kullanarak, fabrikadaki kimyasalların kanserojen olduğunu ve göz, cilt ve solunum yolu hastalıklarına neden olabileceğini belirtti.

Nijerya'da benzin yüklü araç patladı: 20 ölü

 

Karabağ’da patlama: Çok sayıda ölü ve 200'den fazla yaralı var

 

TÜBİTAK tesisinde patlama: 1 ölü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)