E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de kişisel gelir ve harcamalar düştü---

ABD'de kişisel gelir ve harcamalar düştü

ABD'de kişisel gelir ve harcamalar düştü
02 Mart 2019 - 05:16 borsagundem.com

ABD'de Ocak'ta kişisel gelirler yüzde 0.1, harcamalar yüzde 0.5 düştü. Gelirler son 3 yılda ilk kez düşerken harcamalarda Eylül 2009'dan bu yana en büyük düşüş yaşandı. Harcamalardaki düşüş, Fed'in faiz artırımında sabrını artıracak

Ocak ayında ABD'lilerin gelirleri son 3 yılda ilk kez düştü. Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre kişisel gelirler Ocak'ta yüzde 0.1, harcamalar ise yüzde 0.5 düştü. Harcamalar böylece 2009 Eylül'den beri en büyük düşüşü kaydetti.

Beklenti gelirlerde yüzde 0.3 artış, harcamalarda yüzde 0.3 düşüş olması yönündeydi. PCE Deflatör aylık bazda değişim beklenmezken yüzde 0.1 arttı, yıllık bazda beklentiye paralel yüzde 1.7 arttı. Önceki ay yüzde 1.8 artış olmuştu.

Fed'in de yakından takip ettiği çekirdek PCE aylık yüzde 0.2, yıllık bazda ise yüzde 1.9 ile beklenti paralelinde arttı.

Tüketici harcamalarındaki ivme geçen yılın sonunda soğuma işaretleri gösterdi. Ocak ayı toplantısında faiz artışı konusunda sabırlı olacağını berlirten Fed yetkililerinin faiz artışı için enflasyonda ve harcamalarda toparlanma işaretleri bekleyeceği belirtiliyor.

New York borsası Mart ayının ilk günü yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)