E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'DE KİŞİSEL HARCAMALAR DEĞİŞMEDİ ---

ABD'DE KİŞİSEL HARCAMALAR DEĞİŞMEDİ

ABD'DE KİŞİSEL HARCAMALAR DEĞİŞMEDİ
29 Mart 2010 - 15:50 borsagundem.com

ABD'de şubat ayında kişisel tüketim harcamaları beklentiler seviyesinde bir artış gösterirken, kişisel gelirler değişmedi.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıklmasına göre Şubat ayında kişisel gelirler bir önceki ayla aynı seviyede oldu. Kişisel harcamaları ise yüzde 0.3 oranında artış gösterdi. Tüketim harcamaları ABD'de GSYİH'nın yüzde 70'lik bölümünü ifade ettiği için önem taşıyor. Analistlerin beklentileri kişisel harcamaların yüzde 0.3 ve kişisel gelirlerin yüzde 0.1 oranında artacağı yönünde idi. Kişisel tüketim harcamaları çekirdek fiyat endeksi (çekirdek PCE) ise Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.3 oranında arttı. Ocak ayında bu oran yüzde 1.5 seviyesinde idi. Fed faiz kararları açısından önemli bir enflasyon göstergesi olarak çekirdek PCE endeksini yakından izliyor. Aylık bazda ise çekirdek PCE endeksi değişim göstermedi. PCE fiyat endeksi Şubat ayında aylık bazda değişmedi ve yıllık bazda yüzde 1.8 oranında artış gösterdi. Gelirlerin değişim göstermemesi ile gelirden tasarrufa ayrılan pay Şubat ayında yüzde 3.1 ile 2008 Ekim ayından bu yana en düşük seviyede oldu. Ocak ayında yüzde 3.4 olan bu oran Aralık ayında yüzde 4 seviyesinde idi. Bir önceki ayın verileri de revize edildi. Buna göre Ocak ayı kişisel gelirler yüzde 0.1 artıştan yüzde 3.3 artışa ve Harcamalar yüzde 0.5 artıştan yüzde 0.4 artışa revize edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)