E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de konut fiyatları yükseldi ---

ABD'de konut fiyatları yükseldi

ABD'de konut fiyatları yükseldi
30 Temmuz 2013 - 16:10 borsagundem.com

ABD'de S&P Case-Shiller 20 Şehir konut fiyatları endeksi Mart ayında yıllık yüzde 12,17 artışla 156.14 değerini aldı

Piyasalarda beklenti endeksin yüzde 12,4 artacağı yönündeydi. ABD'de 20 eyaletin fiyatlarından oluşan S&P/Case-Shiller 20 Şehir Konut Fiyat Endeksi, bir önceki aya göre ise 2,44 artış gösterdi.
10 Şehrin fiyatlarından oluşan endeks ise yıllık 11,82 artış ile 169,69 puana geldi. Endeksin aylık artışı yüzde 1,4 oldu. Mevsimsel olarak düzeltilmiş endeksler ise 20 şehir için yüzde 1,0, 10 şehir için yüzde 1,1 artış yönünde geldi.
S&P/Case Schiller Konut Fiyatları Endeksi, ilk olarak Karl Case ve Robert Schiller tarafından geliştirilen, Standart & Poors tarafındanyayınlanan, ABD'de 20 metropol bölgedeki konut fiyatları baz alınarak hesaplanan ve aylık olarak yayınlanan bir veri konumunda bulunuyor.
Endeksi hesaplamada kullanılan metropoller  Atlanta, Boston, Charlotte, Chicago, Cleveland, Dallas, Denver, Detroit, Las Vegas, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New York, Phoenix, Portland, SanDiego, San Francisco, Seattle, Tampa ve Washington.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)