E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de konut satışları düştü---

ABD'de konut satışları düştü

ABD'de konut satışları düştü
29 Temmuz 2013 - 17:12 borsagundem.com

ABD'de askıda konut satışları Haziran ayında beklenenden daha az bir düşüş gösterdi

ABD'de askıda konut satışları Haziran ayında düşüş gösterdi. Bu durum, artmakta olan mortgage faizlerinin konut piyasasını olumsuz etkilemeye başladığını gösteriyor.
Askıda konut satışları, Mayıs ayında Aralık 2006'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktıktan sonra, Haziran ayında yüzde 0.4 düşerek 110.9'a indi. Bloomberg'in anketine katılan 40 ekonomistin tahminlerinin emdyanına göre, bu verinin yüzde 1 düşmesi bekleniyordu.
Ucuz konut stokunda azalma ve mortgage faizlerinin mayıs ayının başından bu yana yaklaşık 1 yüzde puanı yükselmesi, bazı Amerikalıların konut alımlarını olumsuz etkiliyor. Öte yandan, konut piyasası, muhtemelen, istihdam piyasasındaki iyileşmeden ve yükselen konut fiyatlarının daha fazla konutun satışa çıkarılmasına neden olmasından faydalanıyor.
Lexington, Massachusetts'te IHS Inc. başekonomisti Nariman Behravesh, "Satış rakamlarında süregelen bir düşüş olsaydı endişe duyardım, ancak bunu beklemiyoruz," dedi ve "Son zamanlara dek, konut piyasasını tek sözcükle tanımlayabilirdiniz ve bu sözcük cızırdamak. Konut piyasası açık bir şekilde, ekonomide lokomotif rolü oynuyor.
Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminleri yüzde 6.5 düşüşle yüzde 5 artış arasında geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)