E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakABD'de konut sektörüne güven azalıyor---

ABD'de konut sektörüne güven azalıyor

ABD'de konut sektörüne güven azalıyor
24 Mayıs 2014 - 08:59 borsagundem.com

ABD'li devler konut piyasasını için olumsuz sinyalleri işaret ediyorlar

Wall Street’in önemli isimleri konut piyasasını yakın takibe aldı. 2008’de küresel krizin patlak vermesine ön ayak olan konut piyasasında rakamlar hala tedirginlik yaratıyor. Yeniden şişmeye başladığı yönünde önemli sinyaller olan konut sektörü için dev yatırımcılarda umutlu görünmüyor. 

Konut piyasasında iyileşme olmayacağı yönünde görüş veren yatırımcılar yatırımlarını da bu yönde atmaya başladı. 

Dünyanın en büyük para fonu BlackRock CEO’su Laurence Fink finansal krizi takiben konut piyasasında yapısal sağlıksızlığın devam ettiğine dikkat çekerken Fannie Mae ve Fredie Mac tarafında bu görüşe destek veren gelişmelerin olduğu dile getirdi.

Emlak yatırımcısı Sam Zell ise konut sahipliğinde rakamların yüzde 55 geri çekildiğine dikkat çekerken pek insanın sözleşme imzalamayı ertelediğini belirtti. Mortgageler tarafından yaşanan geri çekilme dikkat çekiyor. Mortagage faizleri de düşüşten nasibini alıyor. Son 4aydır düşün faizler son 7 ayın dibine gelmiş durumda. 

Resesyon sonrasında konut fiyatlarında önemli oranda düzeltme yaşanırken S&P CaseShiller konut fiyat endeksine bakıldığında ise 2004 seviyelerine gelindiği görülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)