E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'de mali kriz nihayet sona erdi---

ABD'de mali kriz nihayet sona erdi

ABD'de mali kriz nihayet sona erdi
02 Aralık 2010 - 21:27 borsagundem.com

3.3 trilyon dolar değerindeki yardım paketinin detaylarını içeren raporunun ABD'de mali krizin nihayet sona erdiğini göstergesi olduğu belirtiliyor

 

Bankacılık analisti Dick Bove, Fed'in dün açıklanan küresel bankacılık sistemi kurtarmayı amaçlayan 3.3 trilyon dolar değerindeki yardım paketinin detaylarını içeren raporunun ABD'de mali krizin nihayet sona erdiğini gösterdiğini belirtti.
Rochdale Securities analisti Dick Bove, raporun ardından genel görüşün söz konusu kurtarmanın sistemi koruduğu yönünde olduğunu kaydetti.
Yatırımcılarına yazdığı ''Mali kriz sona erdi'' başlıklı raporunda Bove, ''Fed'in söz konusu açıklamasından anlaşılması gereken en büyük nokta şu ki artık bu paraya ihtiyaç duyan tek varlık artık ABD hükümetidir'' dedi.
Bove, Fed'in yanı sıra ABD Hazinesi ve FDIC'nin de kriz sürecinde olağanüstü başarılı olduğunu ve bankacılık sistemindeki kötü gidişatı durduklarını söyledi.
Bu arada Fed'in ABD'li bankaların yanı sıra Avrupalı bankalara ve merkez bankalarına kredi olanağı yaratması nedeniyle bir anlamda "dünyanın merkez bankası" haline geldiği de yapılan değerlendirmeler arasında.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)