E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakABD'de mortgage başvurularında gerileme sürüyor---

ABD'de mortgage başvurularında gerileme sürüyor

ABD'de mortgage başvurularında gerileme sürüyor
10 Temmuz 2024 - 14:06 borsagundem.com

ABD'de mortgage başvuruları 28 Haziran haftasının ardından 5 Temmuz haftasında da geriledi. 30 yıllık faiz oranı yüzde 7 seviyesinde kaldı.

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, 5 Temmuz haftasında mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi %0,2 düşüşle 206,1 puana indi.

MBA'nın yayımladığı ve Foreks Haber ile mail yoluyla paylaştığı haftalık rapora göre, satın alma endeksi %1,0 artışla 144,3 puan olurken, refinansman endeksi %2,2 düşüşle 532,3 puana indi.

Söz konusu haftada, 30 yıllık mortgage faiz oranı 3 puan düşüşle %7,00 seviyesine geldi.

MBA Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomist Yardımcısı Joel Kan, "Mortgage oranlarındaki son artış talebi yavaşlattı. Mortgage oranları yüzde 7 civarında seyrettiği için mortgage başvuruları geçen hafta yatay seyretti. "Satın alma faaliyeti, özellikle FHA ve VA başvurularındaki artışların etkisiyle biraz toparlandı. Refinansman başvuruları, artan oranlara paralel olarak üst üste dördüncü haftada da azaldı. Her ne kadar son yıllarda ev sermayesi kazançları önemli olsa da, çoğu borçlunun mevcut oranlarda yeniden finanse etmek için fazla bir teşviki yok" dedi.

Toplam başvurular içinde mortgage finansmanının payı %35,1'den %35,7'ye doğru yükseliş gösterdi.

15 yıllık faizinde oran 7 baz puan artışla %6,63 olurken, 5 yıllık ARM kredi faizi 16 puan düştü ve %6,22 seviyesine geldi. 30 yıllık jumbo (647.200 dolardan daha büyük) konut kredisi faizi ise 2 puan artarak %7,13 puan oldu.

ABD'de tüketici kredilerinde artış

 

ABD'de tarım dışı istihdam tahminleri aştı

 

ABD'de araç satışları ikinci çeyrek geçen yıla göre ciddi bir değişim göstermedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)