E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de öncü göstergeler zayıf geldi---

ABD'de öncü göstergeler zayıf geldi

ABD'de öncü göstergeler zayıf geldi
24 Mart 2014 - 16:12 borsagundem.com

Markit Economics öncü ABD imalat PMI endeksi, Mart ayında beklenmedik şekilde geriledi

Markit Economics öncü ABD imalat PMI endeksi, Mart ayında 55.5'e geriledi. Şubat ayı verisi 57.1 olurken, endeks Mart 2013'te ise 54.9 düzeyindeydi. 

50'nin üzerinde veriler, satınalma yöneticilerinin göstergesinde genişlemeye işaret ediyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı endeksin 56.9 seviyesinde olacağı yönündeydi.

Yeni siparişler göstergesi ise Mart ayında Şubat ayındaki seviyesi 59.6'dan 58'e geriledi. Şubat ayında 57.1'e revize edilen öncü PMI, daha önce 56.7 olarak açıklanmıştı.

Markit endeksi, 600'ün üzerinde şirkette gerçekleştirilerek, Amerikalı imalatçıların yüzde 85 ile 90'ının cevaplarına dayanıyor.

Bugün açıklanan diğer veriler, Euro Bölgesi ve Çin'de imalat sanayiinin daha yavaş bir hızda olduğunu gösterdi.

HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in Çin öncü imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Mart'ta 48.1 puan ile Bloomberg anketine katılan 22 ekonomistin medyan tahmini olan 48.7 puanın altında geldi. HSBC Öncü Çin İmalat PMI verisi Şubat'ta 48.5 puan olarak gerçekleşti.

Londra'ki Markit Economics Ltd.'ın verilerine göre her iki sektördeki satın alma yöneticileri endeksleri Mart'ta Şubat'tan çok büyük değişiklik kaydetmedi. Bileşik endeks 53.3 puandan 53.2 puana ufak bir gerileme kaydederek, Bloomberg anketine katılan 26 ekonomistin medyan tahmini dahilinde geldi. Endeks Temmuz'dan bu yana 50 puanın üzerinde seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aşağı gidiş çoktan başladı24 Mart 2014 19:32

    çin bozulunca abd de bozulur rusyayı saynayın bile,ab zaten ihtiyarlar cehennemine döndü tüm borsalarda dip çalışmaları 2 ay içinde görülebilir.