E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de oto satışları aralık ayında yükseldi---

ABD'de oto satışları aralık ayında yükseldi

ABD'de oto satışları aralık ayında yükseldi
05 Ocak 2017 - 00:29 borsagundem.com

ABD'de oto üreticileri tarafından yapılan açıklamaya göre yeni araç ve kamyon satışları Aralık ayında ve geçen yılın tamamında rekor seviyelere yöneldi.

ABD'de oto üreticileri tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre yeni araç ve kamyon satışları Aralık ayında ve geçen yılın tamamında rekor seviyelere yöneldi. İstikrar kazanmış olan yakıt fiyatları ve tüketici güvenindeki toparlanma otomotiv sektörünün görünümünü toparlarken, satışlardaki artış haberi de sektör hisselerine alım getirdi.

General Motors Co ve Ford Motor Co hisseleri yalaşık yüzde 5 oranında değer kazandı.

Kamyon ve arazi araçlarına yönelik talep Aralık ayında da benzin fiyatlarındaki artışa rağmen yüksek seviyelerde kalmaya devam etti.

Ford'un açıklamasında Aralık ayında 87,512 adet F-Serisi pikap satıldığı bildirildi. Ford'un en çok satan F modeli açısından bu rakam son 11 ayın en iyi satışını ifade ediyor.

GM ise Aralık ayında ortalama satış fiyatlarının Kasım ayına göre 740 dolar artışla 36,386 dolar olduğunu duyurdu. Bu rakam güçlü satışların bir yansıması oldu.

Fiat Chrysler Automobiles NV ise satışlarında yüzde 10 oranında bir düşüş yaşadı. Ancak bu durumda bazı Sedan modellerinde üretimin durması etkili oldu. Bununla birlikte şirketin jip modeli araçlarında d satışlar rekabetin etkisiyle önemli ölçüde geriledi.

Bu rakiplerden biri olan Nissan Rogue, Aralık ayında satışlarını yüzde 53 artırarak 40 bin aracın üzerine çıkmayı başardı.


Honda Motor Co Aralık ayında satışlarının yüzde 6.4 oranında arttığını duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)