E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de özel sektör istihdamı beklenenin altında---

ABD'de özel sektör istihdamı beklenenin altında

ABD'de özel sektör istihdamı beklenenin altında
06 Mayıs 2015 - 15:20 borsagundem.com

ABD'de özel sektör istihdamı Nisan ayında piyasa beklentilerinin altında kaldı

ADP Research Institute'ın raporuna göre, Nisan ayında özel sektörde istihdam 169.000 artış gösterdi. ABD'de Mart ayında özel sektör istihdamı 189 binden 175 bine revize edildi. Piyasa oluşan beklenti ise 205 bin kişiydi. Beklenti aralığı olan 170-220 bin kişi aralığının alt sınırında açıklanan rakamlardan sonra dolar endeksi 94,75 seviyesindeki düşük seyrini korudu.

ABD Merkez Bankası Fed, Mart ayında açıklanan ve 2014 Ocak ayından bu yana görülen en düşük rakamlardan sonra istihdam artışının yavaşladığına işaret etmişti. 

Küçük işletmelerde istihdamın 94 bin arttığı ayda, orta boy işletme istihdamı 70 bin, büyük boy işletme istihdamı 5 bin yükseldi.
   
Aynı ayda özel sektörde mal üretenlerin istihdamı bin kişi azalırken, hizmet üretenlerin istihdamı 170 bin arttı. 
   
Sektör bazında bakıldığında inşaat sektöründe 23 bin, ticaret, kamuve nakliye sektöründe 44 bin, finans sektöründe 7 bin artış, imalat sektöründe ise 10 bin düşüş yaşandı.
   
ADP ve Macroeconomic Advisers, her ay istihdam verileri açıklanmadanönce özel sektörde istihdam büyümesini açıklıyor. İstihdam verileri cuma günü açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)