E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de perakende satışlar arttı---

ABD'de perakende satışlar arttı

ABD'de perakende satışlar arttı
11 Aralık 2015 - 16:57 borsagundem.com

ABD'de perakende satışlar Kasım'da beklentinin altında artsa da 4 ayın en yüksek seviyesinde gerçekleşti

ABD'de perakende satışlar Kasım'da beklentilerin altında arttı ancak 4 ayın en yüksek artışı kaydedildi. Veri, ekonominin gelecek aylarda da ılımlı büyümeyi sürdüreceğine işaret etti. 

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre perakende satışlar aylık bazda %0.2 yükselerek Temmuz'dan beri en büyük artışı kaydetti. Bloomberg anketine katılan 80 ekonomistin medyan tahmini satışların %0.3 artması yönündeydi. Ekim ayında perakende satışlar %0.1 artmıştı. 

Otomotiv dışı perakende satışlar aylık bazda %0.4 yükseldi ve %0.3'lük beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Eylül veya Ekim ayına ilişkin satışlarda ise herhangi bir güncelleme yapılmadı. 

İstihdam piyasasındaki direnç, yavaşça artan ücretler ve düşen benzin fiyatlarının ABD'li tüketicilerin harcama yapmasında etkili olduğu belirtiliyor. 

High Frequency Economics şef ekonomisti Jim O’Sullivan, veri öncesinde yaptığı açıklamada tüketici harcamalarında trendin oldukça güçlü olduğunu, harcamaların gelirlerdeki artış ve petroldeki düşüşten destek bulduğunu belirtti. 

Fed yetkililerinin ekonominin ne denli ilerleme kaydettiğini belirlemek amacıyla bu veriyi değerlendirmesi bekleniyor. Fed'in gelecek hafta faizleri artıracağı öngörülüyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)