E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'de Petrol 4 günlük yükselişini durdurdu---

ABD'de Petrol 4 günlük yükselişini durdurdu

ABD'de Petrol 4 günlük yükselişini durdurdu
18 Aralık 2019 - 09:18 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol ve benzin stoklarının arttığını gösteren veri sonrası 4 günlük yükselişini sonlandırdı

Petrol fiyatları, özel sektör verilerine göre ABD'de ham petrol ve benzin stoklarının artması ve buna bağlı olarak zayıf talep endişelerinin tekrar güçlenmesi ile birlikte dört gün süren yükselişini durdurdu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin azaldığı bir ortamda son dört seansta yüzde 3.7 yükseldikten sonra yüzde 0.6 kadar geriledi. ABD'de özel sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enstitüsü'nün (API) verilerine göre, ham petrol stokları geçen hafta 4.7 milyon varil ve benzin stokları 5.6 milyon varil arttı. Çarşamba günü açıklanacak olan resmi veriler de bu rakamları teyit ederse, ABD'de benzin stokları Ocak ayından bu yana en büyük artışını gerçekleştirmiş olacak.

Ham petrol fiyatları bu ay, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının beklenenden daha derin bir üretim kısıntısına gitme kararı alması ve dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ve Çin'in kısmi ticaret anlaşması konusunda mutabakata vardıklarını duyurmasının ardından yaklaşık yüzde 10 yükseldi. Ancak OPEC dışı üreticilerin üretimlerinin gelecek yıl artacağına ilişkin tahminler fiyat kazançlarının sınırlı kalmasına neden olabilir.

Singapur'da enerji danışmanlık şirketi IHS Markit Ltd.'nin başkan yardımcısı Victor Shum, "Petrol fiyatlarının düşmesi için alan var," dedi ve Brezilya, Kanada, Norveç ve Guyana'dan önümüzdeki yıl gelecek güçlü arzın talep büyümesini aşacağını sözlerine ekledi.

Vadesi Perşembe günü dolacak Ocak teslimatı Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 41 sent ya da yüzde 0.7 düşerek Singapur saati ile 12:07'de varil başına 60.53 dolara geriledi. Kontrat Salı günü yüzde 1.2 değer kazanarak 60.94 dolar ile 16 Eylül'den bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Daha aktif işlem gören Şubat kontratı 42 sent düşerek 60.45 dolara indi.

Şubat vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Salı günü yüzde 1.2 yükseldikten sonra yüzde 0.5 gerileyerek varil başına 65.79 dolara indi. Küresel gösterge Brent petrolü, aynı vadeli WTI'a kıyasla 5.32 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)