E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Rusya ve Çin'e karşı ‘gizli saldırı’ stratejisi geliştiriyor---

ABD, Rusya ve Çin'e karşı ‘gizli saldırı’ stratejisi geliştiriyor

ABD, Rusya ve Çin'e karşı ‘gizli saldırı’ stratejisi geliştiriyor
22 Şubat 2019 - 10:41 borsagundem.com

ABD'nin tehdit olarak gördüğü Rusya ve Çin’e karşı yeni bir askeri strateji hazırlığı iddiası.

Moskovskiy Komsomolets (MK) gazetesi, “ABD’de Rusya’ya ‘gizli saldırı’ stratejisinin hazırlandığı duyuruldu” başlıklı bir haberi öne çıkarıyor. Haberde ABD açısından tehdit olarak görülen Rusya ve Çin’e karşı yeni askeri strateji hazırlandığından bahsediliyor.

MK’nın bildirdiğine göre, ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral David Goldfein, Rusya ve Çin’e karşı yeni bir askerî stratejinin geliştirildiğini duyurdu. Bu stretejinin özü, söz konusu ülkelerin topraklarına, özellikle de zayıf bölgelerine “gizli saldırılar” düzenlenmesi olacak.

Bütün silahlı kuvvetlerin katılacağı ama F-35 jetlerinin temel rolü oynayacağı yeni stratejinin hazırlanması yaklaşık bir yıl alacak ve gerekli harcamalar 135 milyar dolar kadar tutacak.

Goldfein’in “hem kültürel hem de teknik olarak radikal bir dönüşüm” olacağını söylediği bu stratejinin, “Truva Atı” taktiğini akla getirdiği vurgulanıyor. (Turkrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)