E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de tahvil faizleri yatay---

ABD'de tahvil faizleri yatay

ABD'de tahvil faizleri yatay
24 Ocak 2014 - 11:51 borsagundem.com

ABD'de Hazine tahvil faizleri, "karışık" verilerin etkisiyle yatay seyrediyor

ABD'de 10 yıllık Hazine tahvilleri, beklentilerden zayıf gelen ABD verileri ve gelişen piyasaların yavaşladığı endişeleriyle 4. haftalık yükselişini kaydetmeye hazırlanıyor.

Tahvil faizleri dünkü verilerde sanayi üretimi büyümesi verilerinin tahminlerin altında gelmesi ve işsizlik başvurularının da artmasıyla 7 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Çin öncü imalat endeksinin düşmesi, Arjantin pesosunun 12 senenin en sert gerilemesini kaydetmesi ve Türk lirasının rekor seviyede zayıflamasıyla, dün ABD tahvilleri yükselmişti.

"ABD verileri bu hafta biraz karışık," diyen Tokyo merkezli BNP Paribas SA'nın faiz oranı stratejisti Tomohisa Fujiki, "Dünkü hareketlenmeler riskten kaçınan işlemler ve kısa vadeli ABD tahvilleri talebiyle gerçekleşmişti. Gelişen piyasa büyümeleriyle ilgili bazı endişeler ve bazı gelişen para birimlerinde sert düşüşler söz konusuydu," diye ekledi.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi'ne göre, ABD'de 10 yıllık tahvil faizleri Londra saatiyle 08:12'de yatay seyrederek yüzde 2.77'yi gördü. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvilin fiyarı 99 25/32 olarak kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)