E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de teknoloji hisselerine gelen alımlar etkili ---

ABD'de teknoloji hisselerine gelen alımlar etkili

ABD'de teknoloji hisselerine gelen alımlar etkili
08 Aralık 2017 - 14:43 borsagundem.com

ABD'de hükümetin kapanması riskinin önüne geçildi, yatırımcılar bugün açıklanacak istihdam verilerini bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM

ABD hisse senedi piyasalarında, teknoloji sektörü hisselerine gelen alımların etkisiyle güne yukarı yönlü bir başlangıç yapılması bekleniyor. Nasdaq endeksindeki yükseliş diğer endeksleri geride bırakırken, teknoloji sektörü hisselerinin haftayı bir önceki haftanın üzerinde tamamlamasına imkan tanıyor. Piyasa açılışından önce açıklanacak olan istihdam verilerinin piyasanın yönü üzeride etkili olması bekleniyor.

Avrupa borsaları Brexit görüşmelerinde yaşanan olumlu gelişmelerin etkisiyle yükselirken, bu durum vadeli piyasalarda ABD endekslerine olumlu yansıyor.

Şu sıralarda vadeli piyasalarda Nasdaq-100 endeksi 30.25 puan ve yüzde 0.5 oranında artışla 6,372 puandan işlem görüyor. Teknoloji sektörünün ağırlıkta olduğu endeks, dün de yüzde 0.5oranında değer kazanmıştı. Dünkü kapanış itibarıyla geçen haftanın kapanışının yüzde 0.5 altında kalan endeks bugün yaşadığı yükselişin ardından geçen haftaki kapanış rakamını yakalamış durumda.

Dow Jones Sanayi endeksi 52 puan ve yüzde 0.2 artışla 24,299, S&P 500 endeksi 6.55 puan ve yüzde 0.3 oranında artışla 2,648.75 puandan işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)