E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de ticaret açığı genişledi---

ABD'de ticaret açığı genişledi

ABD'de ticaret açığı genişledi
04 Eylül 2013 - 16:14 borsagundem.com

ABD'de ticaret açığı, ithalatların toparlanması ve ihracatın soğuması ile Temmuz ayında genişledi

ABD'de ticaret açığı, ithalatların toparlanması ve ihracatın soğuması ile Temmuz ayında neredeyse dört yılın en düşüğünden genişledi.
Ticaret açığı yüzde 13.3 artarak Haziran ayındaki Ekim 2009'dan bu yana en düşük seviyesi 34.5 milyar dolardan Temmuz ayında 39.1 milyar dolara yükseldi. Bloomberg anketine katılan 72 ekonomistin tahmin medyanı açığın 38.6 milyar dolar olacağı yönündeydi. Amerikalılar rekor seviyede otomobil ithalatı yaparken, akaryakıt tüketimi de yükseldi.
Yerel tüketici ve iş sektörü taleplerindeki toparlanmanın, ABD şirketlerini üçüncü çeyrekte de ticari ortaklarından alımlara devam ettirebileceği düşünülüyor. Aynı zamanda, yavaşlayan küresel büyüme Çin ve Avrupa gibi çıkış yakalamaya çalışan piyasaların ihracat yapmasına ağırlık verebilir.
New York'ta bulunan Bank of America Corp. ekonomistlerinden Joshua Dennerlein, "Ticaret verilerinin bir kez daha ekonomik büyüme açısından ters esen bir rüzgar olarak rol almasını bekliyoruz. ABD büyümesi, sermaye harcamalarının konut sektöründeki toparlanma ile birleşmesi sonucunda önümüzdeki iki yılda hızlanacaktır" dedi.
Endeks vadelileri veri sonrasında erken saatlerdeki kayıplarını genişletti. Standard & Poor's 500 vadeli endeksi New York saati ile 08:35 itibarıyla bu ay yüzde 0.2 gerilemiş durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)