E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD'de toptan eşya stokları beklentinin altında---

​ABD'de toptan eşya stokları beklentinin altında

​ABD'de toptan eşya stokları beklentinin altında
10 Eylül 2014 - 18:20 borsagundem.com

ABD’de toptan eşya stokları temmuz ayında beklentilerin altında kalarak yüzde 0,1 arttı

ABD’de toptan eşya stokları temmuz ayında beklentilerin altında kalarak yüzde 0,1 artarken, toptan eşya satışları yüzde 0,7 arttı.

ABD Ticaret Bakanlığı’nın bugün açıkladığı verilere göre, toptan eşya stokları temmuz ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1 artışla 533,8 milyar dolar oldu. Beklentiler, stokların yüzde 0,5 artacağı yönündeydi. Haziran ayının toptan eşya stoklarındaki artış ise yüzde 0,3'ten yüzde 0,2'ye revize edildi. 

Temmuz ayında sınırlı yükselen toptan eşya stoklarında, ısınma ve diğer tesisat ürünleri stoklarındaki yüzde 1,8'lik artış etkili oldu. Dayanıklı tüketim malları stokları önceki aya göre yüzde 0,3 yükselirken, dayanıksız tüketim malları stoklarında değişiklik olmadı. Buna karşın, bilgisayar ve bilgisayar ürünleri stoklarında yüzde 4'lük düşüş kaydedildi.

Öte yandan, toptan eşya satışları ise temmuzda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,7 artarak 458,6 milyar dolara çıktı. Metal ve diğer maden ürünleri satışlarının bir önceki aya kıyasla yüzde 4,5 yükselmesi dikkati çekti.

Toptan eşya stokları Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) hesabının önemli bir kalemini oluşturuyor. Ekonomistler, beklentilerin altında kalan temmuz ayı toptan eşya stoklarının, üçüncü çeyrek büyüme verisini olumsuz etkileyebileceğini ifade ediyor.

Bu arada, güne sınırlı yükselişle başlayan New York borsaları, verinin açıklanmasının ardından karışık bir seyir izliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)