E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'DE TÜKETİCİ HARCAMALARI ARTTI ---

ABD'DE TÜKETİCİ HARCAMALARI ARTTI

ABD'DE TÜKETİCİ HARCAMALARI ARTTI
01 Mart 2010 - 15:38 borsagundem.com

Amerika'da Ocak ayında tüketicilerin harcamaları beklentilerin üzerinde oldu. Ancak gelirlerdeki artış beklentilerin altında kaldı. Enflasyon göstergelerinde ise küçük çaplı bir artış gözlendi.

ABD Tİcaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre Kişisel gelirler ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0.1 oranında artarken, kişisel harcamaları yüzde 0.5 oranında arttı. Gelirden tasarrufa ayrılan para ise 2008 yılından bu yana en düşük seviyede oldu. Analistlerin beklentileri ise gelirlerin ve harcamaların her ikisinde de yüzde 0.4 oranında artış yaşanacağı yönünde idi. Ekonomide ılımlı bir toparlanma gözlenirken, Fed tarafından yakından takip edilen bir enflasyon göstergesi olan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) çekirdek fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 1.4 oranında artış gösterdi. Bir önceki ay çekirdek PCE yıllık bazda yüzde 1.5 oranında artmıştı. Çekirdek PCE fiyat endeksi aylık bazda ise bir önceki ayda olduğu gibi değişim göstermedi. PCE fiyat endeksi ise Ocak ayında aylık bazda yüzde 0.2 ve yıllık bazda yüzde 2.1 oranında arttı. Ocak ayında gelirlerden tasarrufa ayrılan pay ise yüzde 2.9 ile 2008 Ekim ayından bu yana en düşük seviyede oldu. Aralık ayında bu oran yüzde 4.2 seviyesinde idi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)