E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'de ÜFE beklenenden hızlı arttı---

ABD'de ÜFE beklenenden hızlı arttı

ABD'de ÜFE beklenenden hızlı arttı
14 Haziran 2013 - 16:05 borsagundem.com

ABD'de üretici fiyatları endeksi Mayıs ayında yüzde 0.5 ile beklenenden hızlı arttı

ABD'de üretici fiyatları endeksi Mayıs ayında yükseldi ve böylelikle, son üç ayda ilk kez yukarı yönde hareket etti. Bu durum, diğer malların fiyatlarına yansıyamayan akaryakıt ve gıda fiyatlarındaki artışları gösteriyor.
ABD'de üretici fiyatları endeksi, Nisan ayında yüzde 0.7 ile üç yılı aşkın sürenin en hızlı düşüşünü göstermesinin ardından, Mayıs ayında yüzde 0.5 yükseldi. Bloomberg'in anketine katılan 76 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, üretici fiyatlarının yüzde 0.1 artması bekleniyordu. Genelde volatil seyreden gıda ve enerji fiyatlarının içerilmediği çekirdek üretici fiyatları endeksi ise yüzde 0.1 yükseldi.
Avrupa'daki resesyon ve Çin gibi gelişen piyasalardaki yavaşlayan büyüme, emtia maliyetlerindeki artışları sınırlı kılabilir ve buna bağlı olarak küresel enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabilir. Fiyat baskılarının azlığı, Fed politika yapıcılarının, büyümeyi desteklemek için ekonominin ilave teşviklere ihtiyaç duyduğu yolundaki olasılığı düşünmeyi sürdürmeleri anlamına geliyor.
Raymond James & Associates, Inc. başekonomisti Scott Brown, veri açıklanmadan önce yaptığı değerlendirmede, "Enflasyon kontrol altında kalmaya devam edecek," dedi ve "Üretimde çok sayıda sorun var ve istihdam piyasalarında çok sorun bulunuyor. Bu nedenle, çok fazla ücret baskısı görmeyeceksiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)