E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD’de yaşanan pozitif hava TL varlıklarda da geçerli olabilir---

ABD’de yaşanan pozitif hava TL varlıklarda da geçerli olabilir

ABD’de yaşanan pozitif hava TL varlıklarda da geçerli olabilir
16 Mart 2021 - 09:10 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan günlük bültende endekste hafif alıcılı bir açılış bekleniyor

BIST 100: Endekste hafif alıcılı bir açılış bekliyoruz, 1553 seviyesi üzerinde kalınması ile beraber tarihi zirve olan 1582 direnç olarak geçerli…

TL Bonolar: Hazine ihaleleri bugün de devam ederken, TL tahvil faizlerinde kar satışları devam ediyor, 10 yıllık tahvil %14 bileşik üzerinde…

USD/TL: Dolar kuru 7,50 desteğine kadar geri çekilirken, buradan gelen tepki alımlarının sınırlı kaldığını görüyoruz, 7,65 direnç konumunda…

EUR/USD: Parite 1,19 seviyesi üzerinde kalınmakla beraber Fed öncesinde anlamlı bir tepki yok, 1,20 direnç konumunda izlenecektir…

Endekste işlem hacmi düşüşü dikkat çekerken, Avrupa ve ABD’de gelecek ekonomik verilerin Fed öncesinde etkisi sınırlı kalabilir.

ABD’de yaşanan pozitif hava genel olarak TL varlıklarda da kısmen geçerli olabilir, ancak kur için 7,50 desteği önemli, faizde de ihalelere talep sınırlı kalabilir.

BIST 100 endeksi 1570’e yakın güç kaybına uğrarken, 1553 seviyesine doğru destek buldu. Endeksin Asya borsalarına paralel hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1553’ün üzerinde kalabilmesi görünümü açısından önemli. 1570 ve devamında tarihi zirve ana direnç olarak geçerli. 1582 direncine doğru olası kâr satışlarına karşı temkinli olunmalı görüşündeyiz.

ABD tahvil faizlerinde ve Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk priminde sınırlı düşüşler var, eurobond piyasasında daha dengeli bir seyir görülebilir. TL tahvillerde ise Fed ve PPK öncesinde kar satışları sürüyor, gösterge tahvil son yılların en yükseğinde, %17 destek konumunda.

Dolar endeksi 92 altında kalma eğiliminde. EUR/USD paritesinde 1,19 ve GBP/USD paritesinde 1,3850 destekler. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında yatay seyrederken, içeride dolar kurunda 7,50 ve euro kurunda da 8,92 kısa vadeli destekler olarak belirtilebilir.

Stok verileri öncesinde petrolde kar satışları var, Brent petrol 68 dolar varil düzeyinde. Altın fiyatları son haftaların zirvesinde, 1720 üzerinde 1750 dolar ons direnç konumunda. Gram TL bazında ise 420 civarı denge arayışı var, 425 direnci izlenecektir.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm olumlu. 10 yıllık tahvil faizinde %14,00 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir. 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 16/03/2021

 

Verusa ve Egeli&Co sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)