E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de yatırımcılar hisse senetlerinden çıkıyor---

ABD'de yatırımcılar hisse senetlerinden çıkıyor

ABD'de yatırımcılar hisse senetlerinden çıkıyor
26 Aralık 2017 - 12:21 borsagundem.com

ABD'de yatırımcılar, Waal Street'te Noel Baba rallisinin yaşanacağına pek de inanmamış görünüyor.

BORSAGUNDEM.COM

ABD'de hisse senedi piysası yatırımcıları geçtiğimiz hafta ABD hisse senetleirne dayalı fonlarda 17.47 milyar dolarlık net satış yaptılar. Bu rakam ABD Hisse senedi fonlarında 2015 Eylül ayından bu yana görülen en yüksek çıkış rakamını ifade etti. BofA Merrill Lynch Global Research, tarafından yapılan araştırma hem ortaklığa dayalı fonları hem de borsada alınıp satılan fonları içerdi.

Fonlardaki çıkış endekslerin yükseliş yaşadığı bir döneme denk geldi. Anılan haftada S&P 500 endeksi yüzde 0.2 oranında değer kazandı. Endeksin yıl boyunca yaşadığı yükseliş ise yüzde 20 civarında oldu.

Goldman analistleri bu konuda "Yükselen piyaslarda bu tarz fon çıkışları yaşanması alışıldık bir durum değil" değerlendirmesinde bulundu.

Yatırımcıların hisse senedi fonlarından paralarını çekiyor olmaları onların mutlaka ayı piyasası yönüne kaydığı anlamına gelmiyor. Bofa, bu çıkışların daha çok bir kar realizasyonu olarak göründüğünü ve endeksleri rekor seviyelere taşıyan yükselişlerin ardından yatırımcıların karlarını ceplwerinde görmek istediğini belirtiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)