E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'de yavaş büyüme bekleniyor---

ABD'de yavaş büyüme bekleniyor

ABD'de yavaş büyüme bekleniyor
15 Kasım 2010 - 09:10 borsagundem.com

ABD'de yapılan bir ankete göre ekonomistler yavaş bir büyüme bekliyor ancak 2. kantitatif gevşetme programını istemiyorlar

Wall Street Journal gazetesinin ekonomistler arasında gerçekleştirdiği ankete göre, ABD'de yavaş büyüme bekleniyor ancak üçüncü kantitatif gevşetme programının hayata geçirilmesi öngörülmüyor.

49 katılımcının yer aldığı aylık anket, cari çeyrekte büyüme beklentisinin yıllık düzeltilmiş yüzde 2.4, gelecek yılın ilk yarısı için ise yüzde 2.6 olduğunu ortaya koydu. Gelecek yılın ikinci yarısında ise büyüme hızının yüzde 3'e çıkması bekleniyor.

MF Global'den Jim O'Sullivan, "Ekonomideki gelişme süreci ve eleştiriler Fed'in yeni kantitatif gevşetme programını sınırlayacaktır" dedi. Ankete göre ayrıca işsizlik oranının 2011 sonunda 8.9 olması öngörülüyor. Enflasyonun ise 2011 sonunda yüzde 1.9 olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan anket ekonomistlerin gelecek 12 ayda yeni bir resesyon olasılığını yüzde 16 olarak gördüklerini gösterdi. Rakam önceki ay ise yüzde 21 seviyesinde bulunuyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)