E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de yine borç tavanı sorunu başlıyor---

ABD'de yine borç tavanı sorunu başlıyor

ABD'de yine borç tavanı sorunu başlıyor
07 Ocak 2014 - 07:29 borsagundem.com

ABD'de Ekim ayındaki kriz sonrasında 7 Şubat'a kadar uzatılan borç tavanı yaklaşırken Cumhuriyetçiler ve Demokratlar taviz vermiyor

ABD yeni bir borç tavanı kavgasına hazırlanıyor. Geçtiğimiz Ekim ayında Cumhuriyetçi ve Demokratların siyasi çekişmeleri nedeniyle hükümet bütçesiz kalarak iki hafta boyuna kapanmış, borçlanma sınırına dayanan ABD ekonomisi ise temerrüde düşmekten son anda kurtulmuştu. Kriz sonrasında ülkenin borç tavanı 7 Şubat 2014'e kadar uzatılmıştı. Söz konusu tarih yaklaşırken ABD Kongresi'ndeki rakip taraflardan henüz bir uzlaşı sinyali gelmedi. Cumhuriyetçiler borç tavanı konusunda ciddi bir mücadele ortaya koyacaklarını açıkça söylerken, Demokratlar Cumhuriyetçilerin borç tavanını artırmak için "fidye" istemelerinin doğru olmadığını dile getiriyor.

HAZİNE ÖNLEM ALABİLİR

7 Şubat'a kadar siyasilerin anlaşamaması halinde ABD Hazinesi bir dizi sıradışı tedbirle ülkenin bir süre daha borçlanmasını sağlayabilir. Ancak bu olağandışı durumun ne kadar sürdürülebileceği kesin olarak bilinmiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)