E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de yükselişe bankalar öncülük etti---

ABD'de yükselişe bankalar öncülük etti

ABD'de yükselişe bankalar öncülük etti
22 Aralık 2017 - 00:06 borsagundem.com

ABD hisse senetleri piyasası Perşembe gününü enerji ve bankacılık sektörü hisselerine gelen alımların öncülüğünde yükselerek tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

ABD hisse senetleri piyasası Perşembe gününü enerji ve bankacılık sektörü hisselerine gelen alımların öncülüğünde yükselerek tamamladı.

Bankacılık ve telekomünikasyon şirketlerinden gelen açıklamalarda, vergi reformu ile yaşanacak kar artışlarının şirket çalışanları ile kısmen paylaşılacağının duyurulması, yatırımcıların, vergi reforöu tasarısının fiyatlara yansımış olduğu yönündeki endişeleri aşmalarına yardımcı oldu.
Fort Pitt Capital Group'un baş yatırım stratejisti, Charlie Smith, şirketler vergi idnirimlerini daha çok temettü ödemek ya da kendi hisselerini satın almak yerine bunun çalışanlarına yansıtmayı ya da büyük projelere yatırım yapmayı
vaad ediyorlar. Bu şirketlerin son 10 yılda gözlemlediğimiz davranışları açısından kökten bir değişimi ifade ediyor" değerlendirmelerinde bulunuyor.

Bunun yanı sıra günün önemli bir kısmını değer kaybı ile geçiren petrol fiyatlarının gün sonuna doğru toparlanarak artıya geçmesi, enerji sektörü hisselerinin yükselmesini sağladı.

Bu gelişmelerin ardından Dow Jones Sanayi endeksi 55.64 puan ve yüzde 0.23 oranında yükselişle 24782.29 puandan, S&P 500 endeksi 5.32 puan ve yüzde 0.2 oranında yükselişle 2684.57 puandan ve Nasdaq bileşik endeksi 4.40 puan ve yüzde 0.06 oranında yükselişle 6965.36 puandan günü tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)